Αφιέρωμα στα 40 χρόνια από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας από τη Μουσική Σχολή Καλαμπάκας

«Όταν είμαι καλά στη σκηνή, αισθάνομαι μια εξύψωση, μια πρωτόγνωρη ελευθερία που δεν μπορώ να εξηγήσω.

0 2

«Όταν είμαι καλά στη σκηνή, αισθάνομαι μια εξύψωση, μια πρωτόγνωρη ελευθερία που δεν μπορώ να εξηγήσω.

«Όταν είμαι καλά στη σκηνή, αισθάνομαι μια εξύψωση, μια πρωτόγνωρη ελευθερία που δεν μπορώ να εξηγήσω. Είναι ένας ηλεκτρισμός που μεταδίδεται ανάμεσα σε μένα, τους συνεργάτες μου και το κοινό. Δεν ξέρω πώς να ονομάσω αυτό το συναίσθημα.»
14 Ιουνίου 1964 Μαρία Κάλλας

Η Μαρία Κάλλας, οικουμενική προσωπικότητα και φωτεινό ορόσημο στην παγκόσμια τέχνη, έφυγε από κοντά μας πριν από 40 χρόνια τον Σεπτέμβριο του 1977, και αποτελεί σημείο αναφοράς, μνήμης και τιμής για κάθε Έλληνα ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.

Παγκοσμίως δε, και 40 χρόνια μετά, αναγνωρίζεται ως η αξεπέραστη εκείνη καλλιτέχνης που επαναπροσδιόρισε την ιστορική πορεία και εξέλιξη του λυρικού τραγουδιού, ορίζοντάς το ως εκείνο πριν και εκείνο μετά την παρουσία της, με ερμηνείες που γεφύρωσαν αμετάκλητα το αρχαίο ελληνικό δράμα με την όπερα.
Το 2017 ανακηρύχθηκε «Έτος Μαρία Κάλλας», και με αυτόν τον τρόπο δόθηκε το έναυσμα να διοργανωθούν πολλές και τιμητικές εκδηλώσεις στην μνήμη της μεγάλης ντίβας, οι οποίες όμως, παράλληλα, τιμούν και προβάλλουν τον σύγχρονο πολιτισμό.

Η Μουσική Σχολή Δήμου Καλαμπάκας στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ανάμεσα σε νότες» που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες , περιλαμβάνει αφιέρωμα στα 40 χρόνια από το θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας λυρικού τραγουδιού , το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, φιλοξενώντας την εκδήλωση με τίτλο:

«Έζησα για την τέχνη , έζησα για τον έρωτα»
Ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο

Η Σοπράνο Ιωάννα Τσιλιμίγκα και η Νατάσα Παπαστάθη στην πιανιστική συνοδεία θα παρουσιάσουν 14 από τις δημοφιλέστερες άριες που καθιέρωσαν τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα υψίφωνο Μαρία Κάλλας , ενώ για τη Μαρία Κάλλας θα μιλήσει ο φιλόλογος – συγγραφέας Αγαθοκλής Αζέλης.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ώρα: 19:00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Είσοδος ελεύθερη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.