Αεροπορική τραγωδία με μοναδικό επιζώντα ένα οχτάχρονο αγόρι

Αεροσκάφος που προερχόταν από τη Νότια Αφρική συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 103 άτομα, εκ των οποίων 92 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

0 224

Αεροσκάφος που προερχόταν από τη Νότια Αφρική συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 103 άτομα, εκ των οποίων 92 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας. Αεροσκάφος που προερχόταν από τη Νότια Αφρική συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 103 άτομα, εκ των οποίων 92 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 22 Λίβυοι, μεταξύ των οποίων και το πλήρωμα, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ήταν διαφόρων εθνικοτήτων. Εξήντα δύο από τα θύματα ήταν Ολλαδοί πολίτες.

Μοναδικός επιζών από τη συντριβή του αεροσκάφους τύπου Airbus A330 είναι ένα οκτάχρονο αγόρι από την Ολλανδία, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε καλή κατάσταση.

Το δυστύχημα συνέβη στις 07:00 ώρα Ελλάδας στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος ανήκει στην λιβυκή αεροπορική εταιρεία Al Afriqiyah και προερχόταν από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Τελικός προορισμός του ήταν το αεροδρόμιο Γκάτγουικ κοντά στο Λονδίνο.

Ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης, Μοχάμεντ Ζιντάν, δήλωσε ότι 96 πτώματα έχουν ανασυρθεί. Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας σε συνέντευξη τύπου.

Από την πλευρά της, η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200 και δήλωσε ότι «θα παράσχει πλήρη τεχνική βοήθεια στις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε τα συλλυπητήριά της για την αεροπορική τραγωδία.

«Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και τη βαθύτατη συμπάθεια και αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε μήνυμα του προς τις αρχές της Λιβύης.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι δήλωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Γιαν Μπαλκενέντε «σοκαρισμένος από την τραγική αεροπορική συντριβή αυτό το πρωί στην Τρίπολη, όπου τόσοι πολλοί Ολλανδοί πολίτες χάθηκαν’.

«Θαύμα» χαρακτήρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ τη διάσωση του μικρού αγοριού.

 

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.