Αχιλλέας Αλεξίου: «Είναι καταδικασμένοι οι συνταξιούχοι;»

0 664

Πόση υπομονή πρέπει να έχουν οι συνταξιούχοι σ’ αυτή τη χώρα για να αντέξουν τα «τερτίπια» του Κράτους και της σημερινής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Οι άνθρωποι που προσέφεραν για 40 και πλέον χρόνια στην αγορά εργασίας, βρίσκονται σήμερα να ζουν με ψίχουλα και να περιμένουν να πάρουν (…αν προλάβουν) τις συντάξεις που δικαιούνται, τον ιδρώτα τους, το μόχθο τους.

Οι εκκρεμείς συντάξεις και εφάπαξ σήμερα ανέρχονται σε 180.000. Η αναμονή φτάνει και ξεπερνάει σε κάποιες περιπτώσεις και τα 6 χρόνια. Ρώτησε κανείς αυτούς τους ανθρώπους πως ζουν;…

Δυστυχώς η καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν οφείλεται απλά μόνο σε δυσλειτουργία των φορέων που είναι αρμόδιοι για την απονομή των συντάξεων , αλλά σε σκοπιμότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όσους αναμένουν την απονομή σύνταξης προκειμένου να δημιουργεί υπέρ πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ το οποίο εμφανίζει και προς τους Δανειστές.

Κατά το ΕΝΔΙΣΥ η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων φθάνει έως σήμερα τους 27 μήνες για τις κύριες συντάξεις και έως τα έξι έτη για τις επικουρικές και παρά τις συνεχείς εξώδικες οχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι στερούνται τα στοιχειώδη

Οι συνταξιούχοι σήμερα βρίσκονται στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι σημειώνοντας ότι οι απόμαχοι της εργασίας είναι άνθρωποι με ανάγκες και αρκετοί εξ’ αυτών με προβλήματα υγείας. Υποβάλλονται σε δαπάνες αγοράς φαρμάκων, αναγκάζονται λόγω της οξύτατης οικονομικής κρίσης να συντηρούν άνεργα παιδιά με τις οικογένειές τους, πληρώνουν δόσεις δανείων σε τράπεζες, ΔΟΥ, ΕΝΦΙΑ, Λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κινδυνεύουν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και έχουν καταντήσει καταθλιπτικοί, αφού περιήλθαν σε αδυναμία πληρωμών και στερούνται της δυνατότητας να έχουν τα στοιχειώδη προς το ζην, ακόμη και για τη διατροφή τους.

Θα τους σκεφτεί κανείς;…

Για τη ΝΟΔΕ Τρικάλων

Ο υπεύθυνος κοινωνικών θεμάτων και συνταξιούχων

ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

π. Αντινομάρχης Τρικάλων-Συνδικαλιστής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.