Συμμετοχή του Α.Σ. Μαχητικών Τεχνών Καλαμπάκας σε χειμερινό σεμινάριο στο Πήλιο

0 738

Στο 7ο WINTER CAMP του  HELLAS KYOKUSHIN KARATE που διοργάνωσε ο Εκπρόσωπος του Kyokushinkai στην Ελλάδα με έδρα στο Βόλο ο κ. Ιωάννης Στεφάνου, συμμετείχε με ομάδα αθλητών και τον προπονητή του ο Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών Καλαμπάκας στα Χάνια του Πηλίου, το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, μαζί με αθλητές διαφόρων συλλόγων πανελλαδικά του kyokushin Karate. Το εν λόγω χειμερινό Καμπ πρόσφερε στους αθλητές μία διαφορετική εμπειρία καθώς είχαν τη δυνατότητα να αθληθούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και συγκεκριμένα πάνω στο χιόνι, φορώντας τη φόρμα του Καράτε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες  λόγω του κρύου και κόντρα στα καιρικά φαινόμενα της φύσης.

Το χειμερινό Καμπ πραγματοποιείται συμπληρωματικά στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των αθλητών του Kyokushinkai Karate, καθώς μέρος αυτής περιέχει προπονήσεις στη φύση, εκμεταλλευόμενοι τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα με ειδικό πρόγραμμα αγωνιστικών τεχνικών και προετοιμασίας αγώνων προσαρμοσμένο στις συνθήκες ανωμάλου δρόμου και χιονισμένου εδάφους και ακόμη δοκιμασία αναρρίχησης με σχοινί όπως και ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και τεχνικών αγώνων. Οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την εκπαίδευση (φυσικά οι μικρότεροι ηλικιακά ακολουθούν διαφορετικά μέτρα προστασίας-ένδυσης για ασφάλεια), βγαίνουν πιο δυνατοί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Παράλληλα μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον καθώς όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος ενθουσιάστηκαν τόσο με την εκπαίδευση όσο και με την απερίγραπτη ομορφιά των χιονισμένων τοπίων στις πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίων (Χάνια).

Στο τέλος του διήμερου Winter Camp όλοι οι αθλητές έλαβαν Δίπλωμα Συμμετοχής και μετάλλιο από τον εκπρόσωπο της IKO Kyokushinkai κ. Ιωάννη Στεφάνου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν σε αυτό το χειμερινό camp και ο τοπικός προπονητής του συλλόγου κ. Χρήστος Καραγεώργος με τη σειρά του αφού τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση συμμετοχής, τον προσκάλεσε για κοινή προπόνηση αθλητών και τη στενή συνεργασία συλλόγων στην πόλη μας!

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι η συμμετοχή του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της IKO Kyokushinkai karate στις 14 Μαρτίου στο Βελιγράδι της Σερβίας καθώς και στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του IFK Kyokushin karate στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας στις 28-29 Μαρτίου 2020.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr