Καλαμπάκα: «Τα χέρια μας μπορούν να σώσουν ζωές» ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Μια σπουδαία εκδήλωση που θα σώσει ζωές… έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλαμπάκα, στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη”

0 381

Μια σπουδαία εκδήλωση που θα σώσει ζωές… έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλαμπάκα, στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη”

Μια σπουδαία εκδήλωση που θα σώσει ζωές… έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλαμπάκα, στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη” με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή».

Η εκδήλωση είχε σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση δίνοντας συμβουλές για επέμβαση σε περιστατικά.

Παρουσίασαν αναπτύσσοντας τα σχετικά θέματα οι:

• Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση στο σχολείο: διεθνείς τάσεις και αναγκαιότητα
Καρατζαφέρη Χριστίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
• Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
Κατσουγιάννης Βασίλειος, Εκπαιδευτικός Δ.Ι.Ε.Κ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας ΓΝ Τρικάλων, Διευθυντής Σεμιναρίων ERC
Ευθυμίου Ελισάβετ, Μαθήτρια Λυκείου Εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ Τρίκαλα, Υπ. Επαιδεύτρια ERC
• Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση
Τσιγκαρίδα Ευθυμία, Νοσηλεύτρια ΓΝ Καρδίτσας, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΣΕΦΑΑ, Εκπαιδεύτρια ERC
Μίγκας Αντώνιος, Νοσηλευτής Τρίκαλα, Εκπαιδευτής ERC
• Απινιδωτές στα σχολεία
Πολύζου Ελένη, Ιατρός Αναισθησιολόγος Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων, Επίτιμη Διδάσκουσα ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , Διευθύντρια Σεμιναρίων ERC

 

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή» καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού και των υγειονομικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που θα γιορτασθεί, 12-18 Οκτωβρίου 2015. Στόχος της δράσης αυτής είναι η βελτίωση του πολύ χαμηλού ποσοστού ανθρώπων που επιβιώνουν μετά από Εξωνοσοκομειακή Καρδιακή Ανακοπή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με πρόσφατη σύσταση σχετικά με την εκπαίδευση των μαθητών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (Kids Save Lives – Training School Children in Cardiopulmonary Resuscitation Worldwide), αναδεικνύει το σχολείο ως ιδεώδες περιβάλλον για την εκμάθηση των βασικών και σωτήριων για τη ζωή δεξιοτήτων της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή και σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές και συστάσεις, διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στο κρίσιμο θέμα της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και τελούν υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης σε συνεργασία και υπό την αιγίδα τοπικών φορέων, σε κάθε νομό (Ιατρικός Σύλλογος, Νοσοκομείο, Δήμος, Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Στην Καλαμπάκα η εκδήλωση για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας και την παρακολούθησαν λίγοι κάτοικοι της πόλης αν κρίνουμε την μεγάλη σημασία της….

Επιστημονικά υπεύθυνη της εκδήλωσης ήταν η κα Ελένη Πολύζου.

karpa IMG 3310karpa IMG 3311karpa IMG 3313karpa IMG 3317karpa IMG 3318karpa IMG 3320karpa IMG 3324karpa IMG 3333karpa IMG 3335karpa IMG 3339karpa IMG 3347karpa IMG 3353karpa IMG 3355karpa IMG 3359

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr