Αντιδρούν στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης με την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας αλλά και τον δήμαρχο Βύρωνα Μπουτίνα, τείνει να πάρει το θέμα με την εγκατάσταση κινητής τηλεφωνίας.

0 318

Χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης με την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας αλλά και τον δήμαρχο Βύρωνα Μπουτίνα, τείνει να πάρει το θέμα με την εγκατάσταση κινητής τηλεφωνίας.

Χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης με την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας αλλά και τον δήμαρχο Βύρωνα Μπουτίνα, τείνει να πάρει το θέμα με την εγκατάσταση κινητής τηλεφωνίας.
Να πούμε ότι θρυαλλίδα της «σύγκρουσης» αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που με 10 – 9 ενέκρινε την επινοικίαση δημοτικής έκτασης στη θέση «Άγουρος» για την εγκατάσταση της κεραίας.
Οι κάτοικοι της Βλαχάβας κατηγορούν την πλειοψηφία ότι αγνοούν την βούληση της τοπικής κοινωνίας που αντιδρά στην εγκατάσταση και δεύτερης κεραίας θέτοντας θέμα δημόσιας υγείας.
Έτσι την Κυριακή μετά την θεία λειτουργία αν και το χωριό βρίσκονταν σε βαρύ πένθος από το χαμό σε τροχαίο δυστύχημα ενός νέου Βλαχαβιώτη, συγκεντρώθηκαν και εξέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Ψήφισμα
Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας οι κάτοικοι της Βλαχάβας τονίζουν:
Έντονη διαμαρτυρία κατοίκων Δ.Δ. Βλαχάβας
Για τοποθέτηση νέας κεραίας κινητής τηλεφωνίας
Στις 10-4-2009 ο δήμαρχος Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποφάσισαν να εγκαταστήσουν σε δημοτική έκταση στη Βλαχάβα (θέση άγουρος) μια ακόμη κεραία κινητής τηλεφωνίας μεγάλης ισχύος της VODAFONE (μετά από αίτησή της προς τον Δήμαρχο Καλαμπάκας στις 18-12-2008) με μίσθωμα 5500 Ευρώ ετησίως.
Αρχικά η αίτηση εξετάστηκε από το τοπικό Συμβούλιο Βλαχάβας (17-2-2009) και μαζί με όλους τους κατοίκους απέρριψε την αίτηση.
Δυστυχώς όμως ο Δήμαρχος Καλαμπάκας μαζί με το συμβούλιο (10 υπέρ και 9 όχι) μαζί αγνοήσαμε την απόφαση του τοπικού συμβουλίου εγκρίνοντας την αίτηση της VODAFONE.
Να σημειωθεί ότι από την πλευρά της πλειοψηφίας μόνο η δημοτική σύμβουλος Γιάννα Τούλα δεν ψήφισε στηρίζοντας την απόφαση του τοπικού συμβουλίου και όλων των κατοίκων της Βλαχάβας. Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και η Βλαχάβα πρέπει να βοηθήσει.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος Γεώργιος Τσεκούρας και επί μια ώρα όρθιος υπεραμύνθηκε ότι η Βλαχάβα για το Δήμο Καλαμπάκας τα έδωσε όλα για όλα.
Έδωσε 270.000 χιλ. Ευρώ από το δάσος, ένα φορτηγό αυτοκίνητο και ένα καινούργιο βυτίο. Επίσης έδωσε μια γεώτρηση ως και όλες τις εισφορές χωρίς να πάρει ούτε ένα Ευρώ από κανένα πρόγραμμα και καμία ενίσχυση από πουθενά.
Βοήθησε με πλειοψηφία 3 εκλογικές αναμετρήσεις τον Βύρωνα Μπουτίνα και σήμερα ήρθε η ώρα να ξεχασθούν όλα αυτά και να μας ταπεινώσει με τον χειρότερο τρόπο βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων για 3500 χιλ. Ευρώ τα οποία για τον Δήμο Καλαμπάκας είναι κόλυβα.
Τις αποφάσεις του τις στήριξε και ο τοπικός σύμβουλος Χρ. Λατσάρας.
Να σημειωθεί ότι στη Βλαχάβα υπάρχει και άλλη κεραία κινητής τηλεφωνίας μεγάλης ισχύος της COSMOTE ενώ η υγεία των κατοίκων είναι αρκετά επιβαρυμένη με αρρώστους μικρής ηλικίας.
Μετά απ’ όλα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Βλαχάβα είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να «κερδοσκοπήσει» σε βάρος της υγείας μας.
Είμαστε δε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να ξαναπατήσει ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του στη Βλαχάβα, εν ψυχρό έδωσαν εντολή για μας (άρων – άρων σταύρωστον Αυτόν) αγνοώντας τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και την απόφαση του Ιερ.
Οι κάτοικοι της Βλαχάβας δεν δέχονται τέτοια ταπείνωση. Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αντιπολίτευση και στη δημοτική ομάδα του Δημ. Σακελλαρίου που στάθηκαν στο πλευρό της ιστορικής βλαχάβας μαζί με την Γιάννα Τούλα «πολεμώντας» τον αργό «θάνατο» που πρότεινε για τους Βλαχαβιώτες η πλειοψηφία του δήμου Καλαμπάκας.
Ευχαριστούμε θερμά
Οι κάτοικοι Βλαχάβας

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας – 14 Απριλίου 2009, αρ. φύλλου 15177,   σελίδα 21

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr