Συνεργείο του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων στα Μετέωρα

Συνεργείο του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων βρέθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στα Μετέωρα και στην Καλαμπάκα προκειμένου να βιντεοσκοπήσει το αφιέρωμα που ετοιμάζει για την Μετεωρίτικη ατμόσφαιρα την μεγάλη βδομάδα και το Πάσχα.

0 284

Συνεργείο του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων βρέθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στα Μετέωρα και στην Καλαμπάκα προκειμένου να βιντεοσκοπήσει το αφιέρωμα που ετοιμάζει για την Μετεωρίτικη ατμόσφαιρα την μεγάλη βδομάδα και το Πάσχα.

Συνεργείο του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων στα ΜετέωραΣυνεργείο του Αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων βρέθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στα Μετέωρα και στην Καλαμπάκα προκειμένου να βιντεοσκοπήσει το αφιέρωμα που ετοιμάζει για την Μετεωρίτικη ατμόσφαιρα την μεγάλη βδομάδα και το Πάσχα.
Πρόκειται για το ηλεκτρονικό τμήμα του ΑΠΕ (Ιντερνετική τηλεόραση) που μεταδίδει εικόνα σ’ όλον τον κόσμο και αποτελεί αναμφίβολα ένα ακόμα στοιχείο προβολής της περιοχής.
Να πούμε ότι τα Μετέωρα επιλέγησαν έναντι του Αγίου Όρους προκειμένου να παρουσιαστεί η πνευματικότητα που καταυγάζουν ως μοναστικό κέντρο ειδικότερα κατά την περίοδο της μεγάλης εβδομάδας και του Πάσχα.
Το συνεργείο του ΑΠΕ βιντεοσκόπησε εξωτερικά πλάνα από το Μεγάλο Μετέωρο, το Βαρλάμ Ρουσάνου και Αγίου Γεωργίου Μαντηλά Καστρακίου.
Ακολούθως οι κάμερες στήθηκαν στον Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας ένα από τα σπάνια Βυζαντινά μνημεία.
Για την ατμόσφαιρα στα Μετέωρα τη Μεγάλη εβδομάδα, την τουριστική κίνηση των ημερών αλλά και ιστορικά στοιχεία μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Ευθ. Τάκος.
Ο κ. Τάκος εξήγησε ότι η μοναστική βίωση στους Μετεωρίτικους βράχους ξεκινάει από τον 11ο αιώνα ενώ αργότερα οι ασκητές συνέστησαν τη Σκήτη των ΣΤΑΓΩΝ η Σκήτη της Δούπιανης που αποτέλεσε την πρώτη μορφή μοναστικής κοινωνίας στα Μετέωρα.
Επίσης τόνισε ότι ιδιαίτερα την περίοδο του Πάσχα τα Μετέωρα καταυγάζουν μια απίστευτη πνευματικότητα που, όπως είπε, βοηθούν οι ύμνοι της μεγάλης εβδομάδας.
Η πορεία του Ιησού προς το Γογλοθά στα Μετέωρα ζωντανεύει δίνοντας την ευκαιρία στους μετέχοντες να εμβαθύνουν.
Τέλος τονίστηκε ότι τα Μετέωρα αποτελούν δεξαμενή άντλησης ζωής μέσα από τον πλούτο της ασκητικής ζωής, της πνευματικότητας αλλά και του πολύτιμου κημειλιακού υλικού.
Ακολούθως το συνεργείο μετέβη στον Ναό κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας βιντεοσκοπώντας το πολύτιμο αυτό αρχιτεκτονικό Βυζαντινό στοιχείο.
Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαπούλιος αναφέρθηκε στα ιστορικά στοιχεία που τον καθιστούν παγκόσμια μοναδικότητα όπως τον άμβωνα που βρίσκεται στο κέντρο του Ναού, αλλά και στην αμφίπλευρη εικόνα δώρο των Κατακουζινών.
Ο κ. Παπαπούλιος αναφέρθηκε επίσης στην τουριστική κίνηση την περίοδο του Πάσχα υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή αποτελεί έναν προορισμό που προσφέρει πολλές ευκαιρίες και ενδιαφέροντα.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας – 14 Απριλίου 2009, αρ. φύλλου 15177,   σελίδα 7 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr