Υπόμνημα του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημήτρη Κόττη στον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης και πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ

Υπόμνημα απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Πρόεδρος της Αγροτικού Συνεταιρισμού Μετέωρα κ. Δημ. Κόττης

0 360

Υπόμνημα απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Πρόεδρος της Αγροτικού Συνεταιρισμού Μετέωρα κ. Δημ. Κόττης

Υπόμνημα απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Πρόεδρος της Αγροτικού Συνεταιρισμού Μετέωρα κ. Δημ. Κόττης ο οποίος ζητά να αποδοθεί άμεσα η εξισωτική αποζημίωση στους δικαιούχους κτηνοτρόφους και κυρίως να δώθεί οριστική λύση του προβλήματος «ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΙ».

Το υπόμνημα έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ
Πολλοί κτηνοτρόφοι της περιοχής μας και όλης της χώρας, δικαιούχοι είσπραξης της προκαταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης 2013 δεν έλαβαν καθόλου χρήματα στους λογαριασμούς τους ή άλλοι πιστώθηκαν ένα μικρό ποσό.
Είναι εμπαιγμός για την κοινωνική ομάδα που αναγκάζεται να βρίσκεται δίπλα στα ζώα όλη την ημέρα 300 μέρες το χρόνο δουλεύοντας σκληρά , να τρέχει να υποβάλλει ενστάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ και να ασχολείται με γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δεν φτάνει που δεν πληρώθηκαν έγκαιρα την εξισωτική αποζημίωση ώστε να ωφεληθούν με την συγκομιδή των δημητριακών, εκτός από λίγες περιπτώσεις με ελλιπή στοιχεία που μετά τις ενστάσεις πιθανό να δικαιωθούν, η μεγάλη πλειοψηφία των κτηνοτρόφων δεν πληρώθηκαν διότι το προηγούμενο έτος βίαια και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ άλλαξε τις επιλέξιμες εκτάσεις, με αποτέλεσμα 11 εκ. στρέμματα βοσκότοποι σ’ όλη τη χώρα που τα προηγούμενα χρόνια αναγνωρίστηκαν ως επιλέξιμες εκτάσεις απεντάχθηκαν.
Παρά το γεγονός ότι πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έκαναν καμία προσπάθεια να λύσουν το πρόβλημα. Και βέβαια την αμέλεια τους αυτή την πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι που δεν φταίνε σε τίποτα.
Κύριε Υπουργέ
οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας όπως και όλης της χώρας, σας καλούμε να δώσετε λύση στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε αποδίδοντας άμεσα την εξισωτική αποζημίωση στους δικαιούχους κτηνοτρόφους και κυρίως να δώσετε οριστική λύση του προβλήματος «ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΙ».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΤΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr