Κώστας Πατέρας – Δεν παει άλλο

Με μεγάλη αγωνία περίμεναν οι Έλληνες το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, όχι τόσο γιατί δεν ήξεραν τι θα βγάλει η κάλπη.,

0 393

Με μεγάλη αγωνία περίμεναν οι Έλληνες το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, όχι τόσο γιατί δεν ήξεραν τι θα βγάλει η κάλπη.,

Με μεγάλη αγωνία περίμεναν οι Έλληνες το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, όχι τόσο γιατί δεν ήξεραν τι θα βγάλει η κάλπη., όσο για το τι διαφορές θα ‘χουν τα κόμματα , ποια θα καταποντιστούν, και φυσικά τι θα γίνει μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Τελικά η κοινωνία είπε στους Σαμαρά – Βενιζέλο το «δεν πάει άλλο».

Οι πολίτες, εδώ και έξι χρόνια, βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση φτώχειας, ανεργίας, απαξίωσης και απόγνωσης. Καμία κυβέρνηση ανά τον κόσμο, που έφερε στην χώρα της το Δ. Ν.Τ. και άλλες μορφές Τρόϊκας, δεν κέρδισε εκλογές. Ο λαός, μετά την πρωτοφανή οικονομική καταστροφή, την αδικαιολόγητη φοροκαταιγίδα και την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, δεν στήριξε τους αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας.

Η Ευρώπη που, δυστυχώς, δεν έχει καταξιωμένους και χαρισματικούς ηγέτες, που δεν είναι στην πραγματικότητα Ένωση των Λαών αλλά των κυβερνήσεων, που χωρίστηκε σε πλούσιους Βορείους και φτωχούς Νοτίους, που δεν έχει αλληλεγγύη, που κάνει ό,τι θέλει η Γερμανία και που εφαρμόζει απάνθρωπες πολιτικές, η Ευρώπη, λοιπόν, απέδειξε πως δεν μπορεί να πορευθεί έτσι.

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ανέδειξαν ένα μεγάλο κόμμα Ευρωσκεπτικιστών σ’ όλη την Ευρώπη. Στην Γαλλία η Λεπέν ήρθε πρώτη, στην Αγγλία υπάρχει άνοδος, ακόμη και στην Γερμανία υπάρχει αντίδραση. Στην πατρίδα μας η Ν.Δ. υπέστη βαρειά ήττα, αφού είναι έξι μονάδες κάτω από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κάτω από τον πύχη του 10%, που έθεσε ο Βενιζέλος, η Χρυσή Αυγή ήρθε τρίτο κόμμα, το «Ποτάμι» ξεφούσκωσε, παρά το ότι ήθελε και ήθελαν να έχει διψήφιο νούμερο, το ΚΚΕ είναι ανεβασμένο, η ΑΝΕΛ έπεσε στην 3,99 και η ΔΗΜ.ΑΡ. καταποντίστηκε στο 1,23%, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα με 26,55% και είναι το αφεντικό στο πολιτικό παιχνίδι.
Δυστυχώς, μπήκαμε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, για τις Εθνικές Εκλογές, όπου ο μεν Τσίπρας τονίζει πως «δεν νομιμοποιείται η Ν.Δ. να ‘ναι κυβέρνησης και να παίρνει αποφάσεις, που θα φέρουν κι άλλη φτώχεια στον Λαό, αφού είναι σε δυσαρμονία με το εκλογικό αποτέλεσμα», οι δε Σαμαράς και Βενιζέλος, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και σφυρίζουν αδιάφοροι, γατζομένοι, όμως, στο άρμα της εξουσίας.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «πήρε το μήνυμα» και ετοιμάζεται για διορθωτικές κινήσεις και για Ανασχηματισμό. Τώρα κατάλαβε ο Σαμαράς και η παρέα του ότι δεν πάει καλά; Δύο χρόνια που ζούσε σ’ άλλη χώρα; Το Μεσοπρόθεσμο το υπέγραψε και το ψήφισαν όλοι τους και η πίεση, που θα αισθάνεται απ’ εδώ και πέρα, θα ‘ναι αφόρητη. Τα κάστρα έπεσαν και μαζί έπεσαν και οι προσωπίδες της δήθεν… φιλολαϊκής και πατριωτικής πολιτικής. Κανένας, πλέον, δεν πιστεύει πως οι Εθνικές Εκλογές θα φτάσουν να γίνουν το 2015.
Ξένοι αναλυτές αναφέρουν πως η πτώση του ΠΑΣΟΚ, και η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ., περίπου 4% δείχνουν καθαρά πως οι πολίτες της χώρας μας επιθυμούν αλλαγή κυβέρνησης. Η ΗΤΤΑ στις Εκλογές σηματοδοτεί την αλλαγή σκυτάλης και το τέλος για το νοσηρό και εθνικά επιβλαβές μόρφωμα της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Είχε άδικο ο Ηράκλειτος πως έλεγε «τα πάντα ρει και ουδέν μένει…»;
O Αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Σλοβενίας Ιγκόρ Λουκστς παραιτήθηκε γιατί πήρε μικρό ποσοστό 8% στις Ευρωεκλογές. Οι δικοί μας λένε πως πήραν το μήνυμα αλλά ξέρουν να το διαβάσουν; Αμφιβάλλουμε…!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr