Βασίλης Παππάς – Θάλασσα στα Μετέωρα ( Ο απόηχος μιας ημερίδας )

Παρακολουθώντας την ημερίδα για τον τουρισμό και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας,

0 407

Παρακολουθώντας την ημερίδα για τον τουρισμό και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας,

Παρακολουθώντας την ημερίδα για τον τουρισμό και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, μέσα από ένα απίστευτο «κατεβατό» προτάσεων και θέσεων (πολλές από τις οποίες είναι πανομοιότυπες με θέσεις των προηγούμενων δημοτικών εκλογών – κάποιοι κρατούν τα προγράμματα των εκλογικών αναμετρήσεων) είναι να απορεί κανείς νομίζοντας ότι τα ρολόγια έχουν σταματήσει στην δεκαετία του 70!

΄Αλλοι πάλι ενώ διατυμπανίζουν ότι είναι συνεχιστές της επιτυχημένης πορείας στον δήμο, ξαφνικά ανακαλύπτουν νέα «έργα» τα οποία στην πραγματικότητα είναι παλιά με νέο περιτύλιγμα.

Και κάποιοι άλλοι ανακάλυψαν το «ήχος και φώς» με παραλλαγή Μετεώρων!

Σε κανένα από τα προγράμματα δεν αναφέρεται ο άνθρωπος, δεν αναφέρεται η νέα γενιά, δεν αναδεικνύονται οι προσδοκίες για μια άλλη προσέγγιση αειφόρας ανάπτυξης. Τα πάντα συγκλίνουν σε μια λέξη. Κέρδος, κέρδος, κέρδος.

Και όμως κέρδη και μάλιστα πολλά υπήρχαν στην περιοχή. Κέρδη τα οποία τα εγκολπωνόταν θεσμικοί και μη, στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης. Ανάπτυξη που ξεπάστρεψε το Ξενία, (δεν ενδιαφέρει κανέναν το όραμα του Κωνσταντινίδη), ανάπτυξη που γέμισε τις διαδρομές των ορεινών όγκων με τόνους σκουπιδιών, ανάπτυξη κατά την οποία ο επισκέπτης της πόλης της Καλαμπάκας, κάπου ανάμεσα από τα «πανωσηκώματα», κατορθώνει να διακρίνει και ολίγα μετέωρα!

Και αν το βουκολικό καμάκι και το “do you like miss” προσέφεραν την πολυπόθητη ανάπτυξη στον τόπο στην δεκαετία του 60, τώρα οι καταιγιστικές προτάσεις θα αποτελειώσουν τους πολλούς με τα ψιχία που θα λαμβάνουν από τους λίγους.

Και πολλά μουσεία. Θα γεμίσει ο τόπος από μουσεία. Θυμάστε το σύνθημα «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο»;. Τώρα κάθε πόλη που σέβεται την ανάπτυξη θα έχει τουλάχιστον ένα μουσείο και κάθε χωριό ένα λαογραφικό τοιούτο. Και ας μην έχει αγροτικό γιατρό, και ας έχουν κλείσει πολλά περιφερειακά σχολεία. Χωρίς μελέτες σκοπιμότητας, χωρίς όραμα. Και αυτούς τους χώρους που χάσκουν κλειστοί, τι θα απογίνουν;

Μερικοί δε ενέταξαν στα «αναπτυξιακά» τους σχέδια και την Δημοτική Βιβλιοθήκη. Αλλοίμονό μας. Και η Δημοτική Βιβλιοθήκη ως μοχλός συμβολής στο τουριστικό προϊόν. Ξέρετε υπάρχουν οι λέσχες ανάγνωσης και φιλαγνωσίας, υπάρχει η καλλιέργεια της μάθησης, υπάρχει η μυρουδιά του χαρτιού και όχι η μυρουδιά του πεντακοσάευρου.

Εμείς συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της περιοχής, επεκτείνοντας το γνωστό σύνθημα, απαίτηση «Θάλασσα στα Τρίκαλα» – «Θάλασσα και στα Μετέωρα».

Βασίλης Παππάς – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr