Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας επισκέφτηκε την Δημοτική Βιβλιοθήκη

Σήμερα το πρωί η βιβλιοθήκη μας γέμισε πάλι από πολλά, μικρά χαμογελαστά προσωπάκια!

0 539

Σήμερα το πρωί η βιβλιοθήκη μας γέμισε πάλι από πολλά, μικρά χαμογελαστά προσωπάκια!

Σήμερα το πρωί η βιβλιοθήκη μας γέμισε πάλι από πολλά, μικρά χαμογελαστά προσωπάκια!

Η πρώτη κι η δευτέρα τάξη του 4ου Δημοτικού σχολείου της πόλης μας κατέκλυσαν τον χώρο μας και για ένα δίωρο γίναμε όλοι μαζί μία υπέροχη παρέα. Οι μικροί μαθητές συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους κα. Παπαχρήστου Αναστασία και κα. Σταύρου Θεοδώρα.

Αφού χωριστήκαμε σε δύο ομάδες με επικεφαλής της κάθε ομάδας μία δασκάλα και μία από τις κυρίες της βιβλιοθήκης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να δανειστεί ένα βιβλίο. Οι απορίες τους ήταν πολλές κι η κα. Φρίντα απαντούσε με ευχαρίστηση.

IMG 20140403 104034Στη συνέχεια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, διαβάσαμε δύο παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το “Ασχημόπαπο” και τον “Χοιροβοσκό”. Τα παιδιά παρακολουθούσαν ήστχα και στο τέλος συζητήσαμε για τα διδάγματα που περιείχαν τα παραμύθια.

Οι δασκάλες τους είχαν επιμεληθεί μία όμορφη παρουσίαση με πληροφορίες για τον Χ.Κ. Άντερσεν και τις αφίσες που δημοσιεύθηκαν τα τελευταία χρόνια από την Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για την νεότητα. Από το 1966 κάθε χρόνο αναλαμβάνει μία διαφορετική χώρα την δημιουργία της αφίσας, η οποία περιέχει ένα ξεχωριστό μήνυμα. Οι αφίσες μεταφράζονται σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και διανέμονται σε όλες τις χώρες. Στην παρουσίαση είδαμε τις αφίσες που δημιουργήθηκαν γι αυτή την ημέρα τα τελευταία 10 χρόνια, από το 2004 που την αφίσα είχε ετοιμάσει η Ελλάδα ως την φετινή χρονιά που υπεύθυνη για την δημιουργία της ήταν η Ιρλανδία.

Στο τέλος της σημερινής τους επίσκεψης οι μαθητές πήραν ως αναμνηστικό δώρο ένα βιβλίο του Αισώπου κι επέστρεψαν στο σχολείο τους!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

IMG 20140403 104046Photo0068Photo0073Photo0080Photo0081

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr