Λήψη μέτρων για τον αιμορραγικό πυρετό

Τα τελευταία κρούσματα εμφάνισης του αιμορραγικού πυρετού, ακόμα και σε ανθρώπους, στην περιοχή της Ροδόπης έχει θέσει σε επιφυλακή και τις τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες.

0 229

Τα τελευταία κρούσματα εμφάνισης του αιμορραγικού πυρετού, ακόμα και σε ανθρώπους, στην περιοχή της Ροδόπης έχει θέσει σε επιφυλακή και τις τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες. Τα τελευταία κρούσματα εμφάνισης του αιμορραγικού πυρετού, ακόμα και σε ανθρώπους, στην περιοχή της Ροδόπης έχει θέσει σε επιφυλακή και τις τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες. Ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλ. Βλαχογιάννης έδωσε χθες εντολή στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής να δραστηριοποιηθεί άμεσα, με σκοπό την αποτροπή εμφάνισης της νόσου τόσο στον άνθρωπο όσο και στα εκτρεφόμενα ζώα, ενημερώνοντας πλήρως, όλους όσοι έρχονται σε επαφή με ζώα (αγρότες – κτηνοτρόφους) για τα μέτρα προφύλαξης.
Προς αυτή την κατεύθυνση έγινε και μια σύσκεψη στα γραφεία της Κτηνιατρικής όπου και ανακοινώθηκαν τα μέτρα προφύλαξης. Οι κτηνοτρόφοι πρέπει:
1) Να αποφεύγουν κατά το δυνατόν, περιοχές όπου υπάρχουν τσιμπούρια.
2) Να υπάρχει κατάλληλο ντύσιμο των ατόμων που ασχολούνται με κτηνοτροφικές και αγροτικές εργασίες και συγκεκριμένα, πουκάμισα με μακριά μανίκια που κουμπώνουν στον καρπό, μακρύ παντελόνι, κάλτσες, κλειστά παπούτσια και γάντια. Το παντελόνι θα πρέπει να τοποθετείται μέσα στις κάλτσες και τα μανίκια του πουκάμισου μέσα στα γάντια.
3) Να αλείφουν με εντομοαπωθητικά τα γυμνά μέρη του σώματος, κατά την παραμονή τους στην ύπαιθρο,
4) Να γίνεται αυτοέλεγχος, μετά τις αγροτικές εργασίες, για τον πιθανό εντοπισμό τσιμπουριών στο δέρμα (με δεδομένο ότι δεν προκαλούν πόνο και συχνά δεν γίνονται αντιληπτά).
Σε περίπτωση που εντοπισθεί η ύπαρξη τσιμπουριού, σε κάποιο
άτομο, αυτό να μην επιχειρήσει να το αφαιρέσει μόνο του, αλλά να
καταφύγει σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr