Σπάει στα δύο η ΔΕΗ και το 30% της πωλείται σε ιδιώτες

Τέλος εποχής για τη ΔΕΗ καθώς η εταιρεία χωρίζεται στα δύο και το 30% των σημερινών δραστηριοτήτων της εκχωρείται

0 360

Τέλος εποχής για τη ΔΕΗ καθώς η εταιρεία χωρίζεται στα δύο και το 30% των σημερινών δραστηριοτήτων της εκχωρείται

Τέλος εποχής για τη ΔΕΗ καθώς η εταιρεία χωρίζεται στα δύο και το 30% των σημερινών δραστηριοτήτων της εκχωρείται σε ιδιώτες όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που τέθηκε χθές σε διαβούλευση.

Επί της ουσίας δρομολογείται η δημιουργία μιας «μικρής ΔΕΗ», κατά 100% θυγατρικής της “μητρικής”, σημερινής ΔΕΗ και στη συνέχεια η πώλησή της σε ιδιώτες, μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Στο νέο σχήμα μάλιστα θα μεταφερθούν ως… “προίκα”, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη, φυσικό αέριο και υδροηλεκτρικά φράγματα που αντιστοιχούν στο 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ καθώς και περίπου το 30% των σημερινών πελατών, χωρίς μάλιστα οι πελάτες αυτοί να ειδοποιηθούν προηγουμένως ή να χρειάζεται η συγκατάθεσή τους.
Αντιδρούν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Έντονη είναι η αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, του Σωματείου εργαζομένων «Σπάρτακος» αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Τα συνδικάτα προειδοποιούν με προσφυγές στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, τα οποία σύμφωνα με τους συνδικαλιστές είναι ενσωματωμένα στην πάγια περιουσία της εταιρείας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr