Τρόμος στην Κεφαλλονιά από τον μεγάλο σεισμό – Video και φωτος από τον πανικό και τις ζημιές

Ο σεισμός των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ή και περισσότερο όπως καταγράφουν και αναφέρουν σταθμοί,

0 282

Ο σεισμός των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ή και περισσότερο όπως καταγράφουν και αναφέρουν σταθμοί,

 DSC0125Ο σεισμός των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ή και περισσότερο όπως καταγράφουν και αναφέρουν σταθμοί, έσπειρε όπως ήταν φυσικό, τον φόβο στο νησί με τους κατοίκους να βγαίνουν έντρομοι από τα σπίτια τους και προκαλούνται επάνω στον πανικό τραυματισμοί.

Στο νησί και ορισμένες περιοχές κοντά στο Ληξούρι έχουν γίνει ζημιές σε σπίτια, κτήρια, στο οδικό δίκτυο με κατολισθήσεις ενώ εκκενώθηκαν μονάδες υγείας.

Στην Κεφαλονιά πήγε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος έφτασε στο νησί με εντολή του κ. Σαμαρά.

Με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, μεταβαίνουν στην Κεφαλλονιά με ελικόπτερο Super Puma ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με το ίδιο ελικόπτερο μεταβαίνει στην Κεφαλλονιά, με εντολή του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κλιμάκιο του Ο.Α.Σ.Π. προκειμένου να προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης.

Επίσης στην Κεφαλλονιά μεταβαίνει ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Πατρών, με προσωπικό και μέσα της ίδιας Υπηρεσίας, που θα παραμείνουν εκεί καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα μεταβαίνουν από την ΕΜΑΚ Πατρών στην Κεφαλλονιά:

Ένα διασωστικό όχημα σεισμών, με πέντε (5) πυροσβεστικούς υπαλλήλους
Ένα πυροσβεστικό όχημα με δυο (2) πυροσβεστικούς υπαλλήλους
Ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα σκύλο.

Επίσης Ανακοινώνεται ότι μεταβαίνουν:

30μελής δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με περιπολικά οχήματα, για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού και την παροχή συνδρομής σε υπηρεσίες και πολίτες.
11μελες κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.), μαζί με κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και αύριο θα ενισχυθούν και με άλλους μηχανικούς.
Κλιμάκιο μηχανικών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.).
Μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) για την συγκρότηση μικτών Επιτροπών με τους εκεί μηχανικούς της Περιφέρειας για την εκτίμηση των ζημιών.

Η ιστοσελίδα της Κεφαλλονιάς inkefalonia.gr έχει πλήρες ρεπορτάζ με videos και φωτογραφίες με το τι συμβαίνει.

Να σημειωθεί ότι από τις 15:55 μ.μ που έγινε ο σεισμός μέχρι και το βράδυ έχουν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί που φτάνουν και τα 5 Ρίχτερ!

Από την ιστοσελίδα inkefalonia.gr αναδημοσιεύουμε δυο video τα οποία δείχνουν τον πανικό που επικράτησε την ώρα του σεισμού.

Το ένα προσέρχεται από αγώνα μπάσκετ μεταξύ τοπικών ομάδων που διεκόπη και το άλλο μετά το σεισμό…

 

 DSC0128 DSC0145 DSC0148

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr