“Ναυάγιο” η εθνική…

Ο 100ος αγώνας της εθνικής Ελλάδας στη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς στην πρεμιέρα της στον Δ΄ όμιλο του Euro 2008 η πρωταθλήτρια Ευρώπης ηττήθηκε με 2-0 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Σουηδίας (67΄ Ιμπραϊμοβιτς, 72΄ Χάνσον) στο Σάλτσμπουργκ, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

0 332

Ο 100ος αγώνας της εθνικής Ελλάδας στη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς στην πρεμιέρα της στον Δ΄ όμιλο του Euro 2008 η πρωταθλήτρια Ευρώπης ηττήθηκε με 2-0 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Σουηδίας (67΄ Ιμπραϊμοβιτς, 72΄ Χάνσον) στο Σάλτσμπουργκ, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της διοργάνωσης. Ο 100ος αγώνας της εθνικής Ελλάδας στη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς στην πρεμιέρα της στον Δ΄ όμιλο του Euro 2008 η πρωταθλήτρια Ευρώπης ηττήθηκε με 2-0 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Σουηδίας (67΄ Ιμπραϊμοβιτς, 72΄ Χάνσον) στο Σάλτσμπουργκ, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, καθώς εμφανίστηκε άτολμη, αγχωμένη και χωρίς φαντασία, υποταγείσα φυσιολογικά στους Σκανδιναβούς που ήταν καλύτεροι. Η συνέχεια για τη "γαλανόλευκη" ομάδα δυσκολεύει πλέον με το "καλημέρα", όμως όλα εξαρτώνται από τους διεθνείς του Ότο Ρεχάγκελ στα δύο παιχνίδια που απομένουν, με τη Ρωσία και την Ισπανία. Για να συντηρήσουν όμως τις όποιες ελπίδες τους, θα πρέπει να εμφανίσουν στη συνέχεια ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και να ξαναγίνουν αυτό για το οποίο άπαντες οι διεθνείς διατείνονται με υπερηφάνεια πως είναι: ομάδα.

Ο Ρεχάγκελ προτίμησε τη σίγουρη και δοκιμασμένη λύση του 3-5-2, προκειμένου να εξασφαλίσει σιγουριά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Έτσι ο Γιάννης Αμανατίδης "θυσιάστηκε" για να παίξει ο Παρασκευάς Άντζας, ο οποίος και την απαιτούμενη εμπειρία διαθέτει αλλά και μία εξαιρετική λύση θα πρόσθετε ακόμη απέναντι στα βαριά και ψηλά κορμιά των Σουηδών. Ο Κυργιάκος ήταν πάνω στον Ιμπραϊμοβιτς και ο Άντζας στον Λάρσον, ενώ στις στημένες φάσεις τον πολύπειρο επιθετικό αναλάμβανε ο Κατσουράνης. Ο Δέλλας ήταν στη γνώριμη γι αυτόν θέση του λίμπερο και ο Χαριστέας είχε καθήκοντα δεξιού χαφ, συγκλίνοντας όταν η μπάλα ανέβαινε προς την περιοχή των Σουηδών, ενώ από στην απέναντι πλευρά ήταν το "πεδίο δράσης" του Καραγκούνη, με τον Γκέκα στο "κεφάλι" της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Λαρς Λάγκερμπακ παρέμεινε πιστός στο αγαπημένο του 4-4-2, με μοναδική "έκπληξη" στη σύνθεση που παρέταξε τη χρησιμοποίηση του Ντάνιελ Άντερσον αντί του Τομπίας Λίντεροτ στη μεσαία γραμμή. Η πείρα του Αλεξάντερσον υπερίσχυσε των νιάτων και του ταλέντου του Στορ στη δεξιά πλευρά της σουηδικής άμυνας, ο Μίκαελ Νίλσον κάλυψε το αριστερό άκρο απόντος του Έντμαν και οι Μέλμπεργκ, Χάνσον ήταν τα στόπερ, με τον δεύτερο να αναλαμβάνει τη φύλαξη του Γκέκα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr