«Έφυγε» ο Αντώνης Δασκαλόπουλος

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από χθες το πρωί με το άγγελμα του θανάτου του γνωστού αρχιτέκτονα και πολιτικού Αντώνη Δασκαλόπουλου, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο Νοσοκομείο «Υγεία» όπου νοσηλεύονταν τον τελευταίο καιρό.

0 1.124

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από χθες το πρωί με το άγγελμα του θανάτου του γνωστού αρχιτέκτονα και πολιτικού Αντώνη Δασκαλόπουλου, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο Νοσοκομείο «Υγεία» όπου νοσηλεύονταν τον τελευταίο καιρό. Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από χθες το πρωί με το άγγελμα του θανάτου του γνωστού αρχιτέκτονα και πολιτικού Αντώνη Δασκαλόπουλου, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο Νοσοκομείο «Υγεία» όπου νοσηλεύονταν τον τελευταίο καιρό.
Ο 56χρονος αρχιτέκτονας αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας αφού είχε προσβληθεί από την επάρατο νόσο και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση χωρίς όμως επιτυχία, αφού μετά από τρεις μέρες εξέπνευσε.
Ο Αντώνης Δασκαλόπουλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και πάντα χαμογελαστός και ευδιάθετος προσπαθούσε να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, ενώ αγωνίζονταν με πάθος για τις ιδέες του αλλά και τα οράματά του για το νομό Τρικάλων, κάτι που το αναγνωρίζουν και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.
Επίσης μεγάλη είναι η προσφορά του στο τοπικό ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησε πιστά από το 1973 και ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του.
Η μεγάλη του αγάπη εκτός από την πολιτική ήταν και η αυτοδιοίκηση, ενώ ο ίδιος διέπρεψε ως επαγγελματίας διατηρώντας με την σύζυγό του Αλέκα Παπαστεριάδη τεχνική εταιρεία-οικοδομικές επιχειρήσεις.
Ο Αντώνης Δασκαλόπουλος είχε μια κόρη την Εβελίνα 18 ετών και ήταν άριστος οικογενειάρχης.
Η κηδεία του έγινε σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι από τον Ιερό ναό Αγ. Αθανασίου Μπάρας.
Στη συνέχεια παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό του Αντώνη Δασκαλόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του.
«Ως φοιτητής (1970-1976) δραστηριοποιήθηκε και συμμετείχε ενεργά στον Αντιδικτατορικό Αγώνα. Από το 1973 οργανώθηκε στην φοιτητική Πρωτοπορία (φοιτητι­κή οργάνωση του Π.Α.Κ.). Ηταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Διετέλεσε Β’ γραμματέας της Πρώτης (1ης) Συντονιστικής Επιτροπής της Κλαδικής οργάνωσης Επιστημόνων (1980). Για οκτώ θητείες, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τρικάλων και μέλος της Τριμελούς Γραμματείας (1991-1994). Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Σταδίου Τρικάλων (1981-1988), αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Τρικάλων (ΣΕΤ) στην περίοδο 1981-1984 και πρόεδρος της Ν.Ε. Παραγωγής και Εμπορίου την πρώτη διετία (1995-96) και Αναπληρωτής Νομάρχης.
Ηταν επίσης πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής προβολής, Δ/νων Σύμβουλος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) της ΝΑ Τρικάλων.
Την τετραετία 1999-2002 ήταν νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του τότε νομάρχη Στ. Πατραμάνη.
Το 2002 ήταν υποψήφιος νομάρχης Τρικάλων με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr