Με συμμετοχή Τρικαλινών Μαθηματικών το 30ο Πανελλήνιο Μαθηματικής Παιδείας

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) την ερχόμενη Παρασκευή,

0 265

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) την ερχόμενη Παρασκευή,

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) την ερχόμενη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8, 9, και 10 Νοεμβρίου διοργανώνει στην Καρδίτσα το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας με τίτλο «Τα Μαθηματικά στην Εκπαίδευση στην Τεχνολογία και στην Κοινωνία».

Σ’ αυτό το συνέδριο θα πραγματοποιηθούν οκτώ κεντρικές ομιλίες από τους ακόλουθους Καθηγητές Πανεπιστημίων της χώρας: Ιωάννη Αντωνίου, Απόστολου Γιαννόπουλου, Νικόλαου Παπαναστασίου, Νικόλαου Χριστοδουλάκη, Μάνου Δανέζη, Βασιλικής Φαρμάκη, Δημήτριου Πουλάκη και Σταύρου Παπασταυρίδη. Ακόμη, θα διοργανωθούν δύο στρογγυλά τραπέζια με τα εξής θέματα προς τοποθέτηση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων: Α) «Προοπτική και κατεύθυνση στα Μαθηματικά για νέους επιστήμονες», Β) «Μαθηματική Παιδεία στο Λύκειο και σύνδεσή της με τις εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 87 διαλέξεις – εισηγήσεις των αντίστοιχων εργασιών, οι οποίες δημοσιεύονται στα πρακτικά του συνεδρίου. Αυτές βασίζονται στις ακόλουθες τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες: Α) Καινοτόμες εφαρμογές των μαθηματικών στην τεχνολογική ανάπτυξη, στην οικονομία και στις κοινωνικές επιστήμες, Β) Βασική μαθηματική έρευνα στα θεωρητικά και εφαρμοσμένα μαθηματικά, Γ) Αλληλεπίδραση της διδακτικής των μαθηματικών με την εξέλιξη των μαθηματικών εννοιών, την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, τις μαθησιακές δυσκολίες και τις ειδικές ικανότητες και Δ) Η Ευκλείδεια γεωμετρία στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.

Από τα Τρίκαλα στο 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΜΕ υπάρχει η παρουσία τριών εισηγητών – ομιλητών. Ο Δημήτριος Ντρίζος, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, θα παρουσιάσει την εργασία με τίτλο «Μια πρόταση διδακτικής αξιοποίησης διερευνητικών ερωτημάτων και ανάπτυξης μαθηματικού προβλήματος στο πλαίσιο της επαγωγικής συλλογιστικής».

Ο Στέλιος Αμπράζης, Μαθηματικός και Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ και ο Αριστείδης Λυμπίκης, Μαθηματικός και Ειδικός Γραμματέας του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ, θα αναπτύξουν δύο ομιλίες αντίστοιχων εργασιών τους. Η πρώτη φέρει τον τίτλο «Διδασκαλία Εφαπτομένης και Παραγώγου Συνάρτησης με Μαθηματικό Λογισμικό» και η δεύτερη, «Η ανακάλυψη της Ασυμμετρίας από τον Ίππασο τον Μεταποντίνο».

Και οι τρεις προαναφερόμενοι είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης της «Διδακτικής και Μεθοδολογίας των Μαθηματικών» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η επταμελής Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ συμμετέχει στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου.

Κάθε χρόνο το Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει η ΕΜΕ χαρακτηρίζεται από το έντονο ενδιαφέρον της Μαθηματικής Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Μπορούν να το παρακολουθήσουν οι Μαθηματικοί, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η επίσημη έναρξη θα γίνει την Παρασκευή στις 3μμ.

Οι εισηγήσεις θα αρχίσουν στις 4μμ και οι ομιλίες θα διεξάγονται ταυτόχρονα σε τέσσερις αίθουσες. Ο χώρος διεξαγωγής είναι το Thessalikon Grand Hotel.

Το μεσημέρι της Κυριακής θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του συνεδρίου.

Το πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ www.emetrikala.gr, καθώς και στο www.hms.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr