Το Επιμελητήριο Τρικάλων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή και το Σάββατο, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας,

0 268

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή και το Σάββατο, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας,

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή και το Σάββατο, 6 και 7 Σεπτεμβρίου, η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, με την ευκαιρία των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Γ.Σ., χαιρετισμούς απηύθυναν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θ. Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ap. Τζιτζικώστας, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Θεσσαλονίκης κ. Δ. Μπακατσέλος, ως οικοδεσπότης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα της αρμοδιότητάς του, με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη της απασχόλησης και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, καθώς και στην επίλυση ασφαλιστικών ζητημάτων που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις. Ακολούθησαν τοποθετήσεις Προέδρων και μελών της Γενικής Συνέλευσης.

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέπτυξε λεπτομερώς τις θέσεις και τις απόψεις της Επιμελητηριακής Κοινότητας, σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και τις νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση. Ο κ.Μίχαλος τόνισε ότι “σήμερα μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και τρία χρόνια μνημονίων, το βάρος πρέπει να δοθεί στην προώθηση εφικτών, άμεσων και αποτελεσματικών πρακτικών λύσεων για την αγορά. Για να επαληθευτεί το success story στη πράξη, πέραν των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που μεσομακροπρόθεσμα θα αποφέρουν καρπούς, χρειάζεται να υπάρξουν παρεμβάσεις, άμεσης απόδοσης”.

Στο επίσημο γεύμα που ακολούθησε κεντρικός ομιλητής ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο στο οποίο προΐσταται, καθώς επίσης και στα κυβερνητικά σχέδια για το προσεχές διάστημα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr