Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων ανεβάζει τον Ερωτόκριτο

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στις 21.15, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – Φρούριο το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων θα παρουσιάσει το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου: ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ.

0 612

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στις 21.15, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – Φρούριο το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων θα παρουσιάσει το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου: ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ.

DSC 7656Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στις 21.15, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – Φρούριο το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων θα παρουσιάσει το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου: ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ.

Ο Ερωτόκριτος είναι μία έμμετρη μυθιστορία που συντέθηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρήτη τον 17ο αιώνα. Κεντρικό θέμα του είναι ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο (που στο έργο αναφέρεται μόνο ως Ρωτόκριτος ή Ρώκριτος) και την Αρετούσα, και γύρω από αυτό περιστρέφονται και άλλα θέματα όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα και το κουράγιο. Μαζί με την Ερωφίλη του Γεώργιου Χορτάτση είναι τα σημαντικότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας. Το έργο διασκευάστηκε σε θεατρική μορφή από τον Συναδινό το 1929, με τη Μαρίκα Κοτοπούλη στο ρόλο της Αρετούσας και το 1966 ο Νίκος Κούνδουρος τον διασκεύασε σε κινηματογραφικό σενάριο. Το έργο επίσης έχει μελοποιηθεί πολλές φορές και είναι δημοφιλέστατο άκουσμα στην Κρήτη. Ανέβηκε επίσης σε παράσταση από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Θάνου Κωτσόπουλου και διασκευή Θεόδωρου Συναδινού.

Οι συντελεστές της παράστασης του Μουσικού Σχολείου σημειώνουν:

Δουλεύοντας πάνω στον Ερωτόκριτο ταξιδέψαμε με το τραγούδι μας στις κρητικές αποσπερίδες, ψελλίσαμε ένα λόγο ποιητικό και συνάμα καθημερινό και νιώσαμε την καρδιά της πολιτισμικής μας κληρονομιάς να χτυπά δυνατά με νταούλια και βιολιά…
Και επιπλέον δοκιμάσαμε τη συνταγή της ομαδικής δουλειάς και γευτήκαμε τη μαγεία της καλλιτεχνικής δημιουργίας…
Κι όλα αυτά με πολύ κόπο και χαρά σ’ ένα σχολείο που είναι πνεύμονας πολιτισμού στην πόλη μας…
Ελπίζουμε να μοιραστούμε και ν’ απολαύσουμε μαζί αυτή τη δουλειά…

Οι καθηγητές και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θεατρική προσαρμογή -Σκηνοθετική επιμέλεια: Μαρία Μανθέλα
Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτα Ζαφειρίου, Μαρία Κοσβύρα, Δήμητρα Κοσβύρα
Ενορχήστρωση- Διδασκαλία -Διεύθυνση Ορχήστρας Παναγιώτα Ζαφειρίου
Διδασκαλία Χορωδίας: Δήμητρα Κοσβύρα Μαρία Κοσβύρα
Καταγραφή μουσικού κειμένου: Απόστολος Σπανός
Επιμέλεια σκηνικών: Λίλια Πασσιά
Επιμέλεια κοστουμιών, Επιμέλεια αφίσας; Θανάσης Μπαμπάνης
Φωτογραφίες; Αργύρης Μπαλατσούκας
Φωτισμοί-ήχος:Κώστας Πάνος

ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
Βιολί :Κώτη Μαρία, Μόκα Κατερίνα, Γεωργαλής Παναγιώτης, Καραβίδας Μανώλης, Κρανιά Ελευθερία, Κλαρίνο: Καραβίδας Δημήτρης, Σέγγης Ηλίας, Καραθανάσης Δημήτρης, Ζιώγας Αγγελος, Βλαχοδήμος Μιχάλης, Σαντούρι: Καραδήμας Αποστόλης, Παρίσης Χρήστος, Κανονάκι:Τύμπα Στέλλα, Λαούτο: Ζάμπρας Γιώργος, Κανάτας Γιάννης,
Ταμπουράς: Κούτσιας Χρήστος, Κανάτας Βασίλης, Κρουστά: Αργυρίου Παναγιώτης, Ιακωβάκης Ιάκωβος, Κουτελίδας Θανάσης

ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
σόλο: Αποστόλης Μπεχλιβάνος , Γιώργος Παπαχρήστος, Χριστίνα Μπαταλογιάννη, Μαλβίνα Στεργιαροπούλου, Χρήστος Κούτσιας
Χορωδία: Ξένια Καρά, Κορομπλή Μαρία, Κορομπλή Κατερίνα, Βλαχομήτρου Σοφία, Μπαταλογιάννη Χριστίνα, Στεργιαροπούλου Μαλβίνα, Κωτούλα Κων/να, Στεργιοπούλου Αντζελα, Γάλλου Ναταλία, Κωστίκα Ολγα, Καλαντζή Αγορίτσα, Θεοδωράκη Μαρκέλλα, Παπαχρήστος Βαγγέλης, Καλαμπάκας Χρυσόστομος, Τύμπας Χρήστος, Λόλας Χρήστος, Σφέικου Αθηνά, Πασσιά Κων/να, Μητσιάδη Ζαχαρένια

ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΑΤΡΟΥ
Ερωτόκριτος: Αργυρίου Νίκος
Πολύδωρος: Τσιάρας Βασίλης
Αρετούσα: Νίκα Ευαγγελίνα
Φροσύνη : Τσιάρα Μαίρη
Βασιλιάς: Πίσσας Άγγελος
Πεζόστρατος: Τσιούλης Κων/νος
Αφηγητές:
Παρίσης Θεοχάρης, Γούλα Θεοδώρα, Μούσιου Νικολέττα, Κόκκοβα Έλενα, Ντάλλας Θανάσης, Ράρρα Κρίστη, Κατσικάρη Παντελίτσα, Καφφέ Σάννυ, Μπαίραχτάρη Μαριαλένα, Παππάς Κων/νος, Τζάρντο Αλέξανδρος, Αργυρόπουλος Βύρων, Καλαμποκίνη Θεοδοσία, Καρκαβίλας Κων/νος, Ρίζου Ελένη, Καραλή Ειρήνη, Χατζηγεωργίου Στέλιος, Ράρρα Βιρτζίνια.
Χορεύουν οι
Παπαδημητρίου Θανάσης, Μπρουζούκης Κων/νος, Μπακάλης Θανάσης

P6150087

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr