Πάσχα στα Μετέωρα Με τον Ε.Ο.Σ.Καλαμπάκας και τον ΦΥ.Σ.Ηρακλείου Κρήτης

Στην Καλαμπάκα και στην περιοχή των Μετεώρων θα περάσει το Πάσχα ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου ΚΡΗΤΗΣ, κατά την εξαήμερη εκδρομή από τις 30 Απριλίου – έως τις 7 Μαΐου 2013.

0 540

Στην Καλαμπάκα και στην περιοχή των Μετεώρων θα περάσει το Πάσχα ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου ΚΡΗΤΗΣ, κατά την εξαήμερη εκδρομή από τις 30 Απριλίου – έως τις 7 Μαΐου 2013.

Στην Καλαμπάκα και στην περιοχή των Μετεώρων θα περάσει το Πάσχα ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου ΚΡΗΤΗΣ, κατά την εξαήμερη εκδρομή από τις 30 Απριλίου – έως τις 7 Μαΐου 2013.

– Το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει κοινές εκδηλώσεις – πεζοπορίες τόσο για τα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμπάκας (Ε.Ο.Σ.Κ ), όσο και για τους συμπολίτες μας «Φίλους της φύσης και του Περιπάτου» που αγαπούν την ύπαιθρο, το βουνό και θέλουν να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση. Ο καλύτερος, ίσως και ιδανικότερος τρόπος είναι το περπάτημα.
– Το πράσινο, ο καθαρός αέρας, τα μικρά ζωάκια που μπορεί να δείτε αρκούν για να σας κάνουν να χαμογελάσετε, να αισθανθείτε καλύτερα και λιγότερο αγχωμένοι από την καθημερινότητά σας. Οι διαδρομές στη φύση είναι αναζωογονητικές.
– Η πρωτομαγιά ήρθε και σίγουρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, πρόκληση, για πεζοπορία στην ύπαιθρο. Τα μαγευτικά τοπία, η καταπράσινη φύση, στολισμένη με λουλούδια και βότανα, θα ζωντανέψουν την φαντασία σας και θα σας μεθύσουν με τις ευωδιές τους.
– Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πορείες – εκδρομές και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού μας. Όπως: Μετέωρα, Ελάτη, Περτούλι και Μέτσοβο.
– Όσοι επιθυμείται να συμμετέχετε, αφήστε το αυτοκίνητο σας πάρτε τα παιδιά σας από το χέρι, (την οικογένειά σας) , ή τους φίλους σας και ελάτε να περπατήσουμε, όλοι μαζί.

– Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο Τηλ. με τους Προέδρους των Συλλόγων: ΦΥ.Σ.Η. κ. Ζαχαράκη Γιώργο: 6977594308 και Ε.Ο.Σ.Κ . κ. Φαμίση Κων/νο: 6932745814.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ.

Μ. Πέμπτη 02-05-2013
Αναχώρηση 08:00 για Μέτσοβο
Επίσκεψη στην πινακοθήκη Αβέρωφ, Μονή Αγ. Νικολάου, Αβερώφειος Κήπος, και Ναός Αγ. Παρασκευής. Αναχώρηση στη συνέχεια για τεχνητή λίμνη πηγών Αώου ποταμού. Πεζοπορία σε δάσος πριν την λίμνη και στη συνέχεια παράχθια της λίμνης. Ώρες πορείας: 2:30

Περιφερειακή βόλτα της λίμνης με το λεωφορείο. Επιστροφή στο Μέτσοβο (βόλτα – καφέ – φαγητό – αγορά αναμνηστικών). Επιστροφή το βράδυ στο Καστράκι. Βραδινή βόλτα στην Καλαμπάκα (ότι επιθυμεί ο καθένας). Επιστροφή στο Καστράκι.

Μ. Παρασκευή 03-05-2013
Αναχώρηση 08:00
Πεζοπορία τριών μονοπατιών γύρω από τα Μετέωρα – Καστράκι – Αγ. Νικόλαος – Μονή Βαρλαάμ – Μεγάλο Μετέωρο – Ασκητήριο Υπαπαντής. Ώρες πορείας: 1:30
Στη συνέχεια για άγαλμα Παπαθύμιου Βλαχάβα από αγροτικό δρόμο και φτάνουμε στο χωριό Βλαχάβα. Ώρες πορείας: 2:00

Στάση στο χωριό για φαγητό. Στη συνέχεια με το λεωφορείο για τη Μονή Αγ. Τριάδας.
Αγία Τριάδα – Παλιά πόλη Καλαμπάκας. Ώρες πορείας: 45 λεπτά

Επίσκεψη στην παλιά εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου (9ος Αιώνας), τη μοναδική με μαρμάρινο άμβωνα στο κέντρο. Θα υπάρχει χρόνος ξεκούρασης.

Παναγία Θεοτόκος – Καστράκι. Ώρες πορείας: 50 λεπτά

Θα περάσουμε από τις παρυφές των Μετεώρων και ανάμεσα από τους ψηλότερους βράχους Άλισσος και Αϊάς. Στη συνέχεια παλιά πόλη Καστρακίου – Πόκα Ρόκα – Ασκητάριο Αγ. Αντωνίου. Έπειτα με τα πόδια στα δωμάτια. Ξεκούραση. Στις 20:30 με το λεωφορείο για τη μονή Μεγάλου Μετεώρου για την ακολουθία του Επιταφίου. Στη συνέχεια με το λεωφορείο στην Καλαμπάκα για φαγητό. Επιστροφή στο Καστράκι.

Μ. Σαββάτο 04-05-2013
Αναχώρηση 08:30 για το χωριό Καστανιά (υψόμετρο 880μ)
Πεζοπορία (Καστανιά – κορυφή Μοράβα (1845 μ.) Ώρες πορείας: 4:30

Το απόγευμα επιστροφή στο Καστράκι. Ξεκούραση. Με το λεωφορείο αναχώρηση στις 22:00 για Ανάσταση στη Μονή Αγ. Στεφάνου. Επιστροφή με το λεωφορείο στην Καλαμπάκα για την μαγειρίτσα.
Επιστροφή στο Καστράκι.

Κυριακή του Πάσχα 05-05-2013
Αναχώρηση 08:30 για Ελάτη – Περτούλι.

Πεζοπορία: Περτουλιώτικα Λιβάδια (1130 μ.) – Κορυφή Κόζιακα (1901 μ.) Ώρες πορείας: 5:00
Πασχαλινό φαγητό στα Περτουλιώτικα Λιβάδια. Δυνατότητα εναλλακτικής χωρίς περπάτημα. Επιστροφή στο Καστράκι το απόγευμα. Ξεκούραση. Το βράδυ διασκέδαση στα Μανάβικα στα Τρίκαλα (όσοι επιθυμούν). Επιστροφή στο Καστράκι.

Δευτέρα 06-05-2013
Αναχώρηση 10:00 για το ιστορικό χωριό Σαρακίνα. Περπάτημα πάνω στη γέφυρα της Σαρακίνας και παράχθια του Πηνειού ποταμού και αν υπάρχει χρόνος μέχρι την Θεόπετρα. Στη συνέχεια με το λεωφορείο για Τρίκαλα. Επίσκεψη στο ρολόι (στο φρούριο της πόλης) με θέα όλη την πόλη, τον λόφο του Προφήτη Ηλία (πνεύμονας πρασίνου) και τον ζωολογικό κήπο.
Αναχώρηση ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ για Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο για Ηράκλειο.

Τρίτη 07-05-2013
Άφιξη στο Ηράκλειο το πρωί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr