Καλαμπάκα: Έρχονται οι αδελφοί μας Γερμανοί από το Schwabach

Σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου έρχεται η αποστολή απο την Γερμανική πόλη Schwabach.

0 372

Σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου έρχεται η αποστολή απο την Γερμανική πόλη Schwabach.

Σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου έρχεται η αποστολή απο την Γερμανική πόλη Schwabach.

Την Γερμανική αποστολή θα παραλάβει το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης  ο κ. Μιχαλίτσης Δημήτριος όπου και θα φέρει στην Καλαμπάκα το απόγευμα. Η αποστολή θα καταλύσει στο ξενοδοχείο ENELWEISS ενώ θα προηγηθεί η υποδοχή τους από το Δ.Σ του Συλλόγου Αδελφοποιημένων πόλεων Καλαμπάκας.

Την Τρίτη στις 10:00 π.μ. θα τους υποδεχτεί ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου στο Δημαρχείο και στην συνέχεια θα περιηγηθούν στην πόλη.

Το μεσημέρι θα τους προσφερθεί γεύμα απο τον Δήμο Καλαμπάκας και το απόγευμα θα επισκεφθούν την βιοτεχνία Ζήνδρου.

Την Τετάρτη το πρωί θα επισκεφθούν τα Μετέωρα και στις 11.30 π.μ τον Μητροπολίτη.

Το απόγευμα θα επισκεφθούν την Χαλβαδοποιεία Ρόμπος και το οινοποιείο Λούδα.

Την Πέμπτη το πρωί θα επισκεφθούν την Ξυλογλυπτική σχολή και στις 11.30 π.μ. το Δημαρχείο Τρικάλων και την πόλη.

Το απόγευμα θα γίνει σύσκεψη με φορείς της πόλης όπως με τους ξενοδόχους και την Ορειβατική Λέσχη ενώ το βράδυ θα προσφερθεί αποχαιρετιστήριο δείπνο προσφορά του Συλλόγου.

Την Παρασκευή το πρωί αναχωρούν για την Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια για την πατρίδα τους.

Ο σκοπός της επίσκεψής τους είναι να μας ευχαριστήσουν και να ανταποδόσουν την επισκεψή μας εκεί τον Ιούνιο, επιπλέον ο Σύλλογός τους των Καρναβαλιστών όπως λέγονται έχει ετοιμάσει μετάλλια φιλίας που θέλει να προσφέρει στον Δήμο και στον Σύλλογο Αδελφοποίησης.

Η αποστολή αποτελείται απο την Πρόεδρο της Επιτροπής αδελφοποίησης Heinemann Monika το μέλος της Επιτροπής Heinlein Emil, τον Ευαγγελικό Ιερέα Zellfelder Paul-Hermann, τον γαστρονόμο Nobis Rudolf και τα μέλη του Καρναβαλικού Συλλόγου Knorl Sabine,Ziegler Hanna,Ziegler Josef.

Το κείμενο που μας έστειλαν ( ακολουθεί παρακάτω ) μας εξηγεί τι ακριβώς είναι και τι εκπροσωπούν οι Καρναβαλιστές Σβαμπανέζοι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας.

 

– Με τον όρο «καρναβάλι» χαρακτηρίζεται το χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της νηστείας, της Σαρακοστής. Σ΄ αυτό διάστημα καλείται να γιορτάσει όλος ο κόσμος μαζί πριν αρχίσει την Τετάρτη μετά την Καθαρά Δευτέρα η νηστεία στη Γερμανία. Κατά τόπους υπάρχουν διάφορα ήθη, έθιμα και παραδόσεις.

Ας αναφερθεί αφενός η σουηβική – αλεμάνικη νύχτα της νηστείας με τις παραδοσιακές φιγούρες.

Αφετέρου το καρναβάλι στη Ρηνανία που αποτελεί μια παρωδία τών ναπολεόντιων και πρωσικών στρατευμάτων. Αυτό φαίνεται με τις στολές τών κοριτσιών της φρουράς και με τα μετάλλια που απονέμονται. Σήμερα αυτά τα μετάλλια δε απονέμονται πλέον μόνο χάριν διασκέδασης, αλλά έχουν στόχο να γίνουν πάλι μια διάκριση για κοινωνική, ανιδιοτελή δραστηριότητα και υποστήριξη.

Σχεδόν κάθε χρόνο, τα μετάλλια παρουσιάζουν ένα νέο μοτίβο που σχετίζεται με γεγονότα τής ιστορίας τού καρναβαλίστικου συλλόγου ή του δήμου. Προς το σκοπό αυτό επιλέγονται τις περισσότερες φορές ιδιαίτερα ιωβηλαία, ιδιαίτερα αξιέπαινα πρόσωπα ή τόποι.

Το κοινωνικό μετάλλιο τών σβαμπανέζων 2013

Οι αλελφοποιήσεις δήμων στοχεύουν στο να διευκολύνουν τη συμβίωση διαφόρων εθνικοτήτων. Αυτή η ιδέα δεν είναι και τόσο μοντέρνα, όσο ίσως πολλοί πιστεύουν. Ήδη τον 9ο αιώνα μ.Χ. υπήρχαν οι πρώτες αδελφοποιήσεις μεταξύ πόλεων. Άλλο τόσο ευχάριστο για μας τους καρναβαλόφιλους σβαμπαχιώτες ήταν το γεγονός ότι το 2012/13 υπάρχουν ταυτόχρονα δύο ιωβηλαία με τέτοιο φόντο. Ενώ το 1925, δηλ. πριν 88 χρόνια, έχει συναφθεί (σύμφωνα με τη Wikipedia) η πρώτη επίσημη αδελφοποίηση δήμων, το 2002 υπογράφηκε μια σημαντικότερη αδελφοποίηση, τουλάχιστον για το Σβάμπαχ. Εκτός από το Les Sables d’ Olonne στη Γαλλία και το Κέμερ στην Τουρκία, εδώ και έντεκα χρόνια υπάρχει η αδελφοποίηση με την ελληνική πόλη της Καλαμπάκας.

Αυτό αποτελεί για μας μια σημαντική αφορμή να αφιερώσουμε σ΄ αυτήν την αδελφοποίηση το φετινό κοινωνικό μετάλλιό μας. Οι σβαμπανέζοι καρναβαλίστες συγχαίρουν τους δυο δήμους κι εύχονται να υφίσταται η αδελφοποίηση επί μακρόν και να ενισχύει τη φιλία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr