Εξετάσεις μαύρων ζωνών του Shidokan Karate Καλαμπάκας

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκαν σε κλειστό γυμναστήριο του Βόλου, οι πανελλήνιες εξετάσεις μαύρων ζωνών του Ελληνικού Shidokan καράτε.

0 464

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκαν σε κλειστό γυμναστήριο του Βόλου, οι πανελλήνιες εξετάσεις μαύρων ζωνών του Ελληνικού Shidokan καράτε.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκαν σε κλειστό γυμναστήριο του Βόλου, οι πανελλήνιες εξετάσεις μαύρων ζωνών του Ελληνικού Shidokan καράτε. 

Επικεφαλής της εξεταστικής επιτροπής ήταν ο αρχηγός και πρόεδρος του Ελληνικού Shidokan κ. Λήο Κατσούρας 7 DAN. Οι συμμετέχοντες εξεταζόμενοι έπρεπε να δοκιμασθούν στην καθιερωμένη εξεταστική ύλη ανάλογα με το βαθμό τους και συγκεκριμένα σε τεχνικές αυτοάμυνας, τεχνικές μάχης από όρθια θέση αλλά και μάχη εδάφους με ανατροπές, ρίψεις, κλειδώματα, ακινητοποιήσεις του αντιπάλου, λακτίσματα σε στόχους και συνδυασμούς χεριών-ποδιών επιδεικνύοντας την τεχνική τους κατάρτιση.

Οι αγώνες μάχης πλήρους επαφής, αποτελούν και την πιο σκληρή δοκιμασία των εξετάσεων αφού για την απόκτηση της μαύρης ζώνης ο κάθε αθλητής πρέπει να αγωνισθεί με 30 αντιπάλους, διεξάγονται με όρους «Τρίαθλον» δηλ. Nock Down Karate – Kick Boxing – Grappling όπου επιτρέπονται σχεδόν όλες οι τεχνικές των τριών αυτών στυλ αγώνων με γόνατα, αγκώνες και ανατροπές καθώς και κανονική μάχη με πλήρη επαφή.

Οι εξετάσεις μαύρων ζωνών στο Shidokan ανάλογα με την ηλικία των αθλητών φημίζονται παγκοσμίως για τη μεγάλη δυσκολία τους και απαιτούν σωστή εκγύμναση και κατάλληλη προετοιμασία με σκλήρυνση του σώματος, για να αντέξουν την επίμονη και δύσκολη δοκιμασία. Αυτός είναι κυρίως ο λόγος που δύσκολα συναντά κανείς υψηλούς βαθμούς στους προπονητές του Shidokan. Φυσικά ο κάθε αθλητής πρέπει να διακατέχεται από τα βασικά στοιχεία στο άθλημα των πολεμικών τεχνών που λέγεται καράτε (άδεια χέρια) και αυτά είναι εκτός της σωματικής άσκησης η πειθαρχία, η υπομονή, η επιμονή, ο αυτοέλεγχος και φυσικά η ευστροφία του πνεύματος. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας έδιναν μεγάλη βαρύτητα στην εκγύμναση του σώματος λέγοντας ”ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ”.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς αθλητές να αναπτύξουν αρμονικά το σώμα τους και να πάρουν τις κατάλληλες αρετές με τις οποίες θα διαμορφώσουν αργότερα σωστό χαρακτήρα. Η τεχνοτροπία του συστήματος δημιουργεί τα θεμέλια εδραίωσης χαρακτήρων και συμπεριφορών που διέπονται από σεβασμό, πειθαρχία και αγάπη, αποδεικνύοντας ότι το καράτε είναι πολιτισμός όταν έχουμε αυτοέλεγχο και σωστή εκπαίδευση.

Αξίζει να αναφέρουμε τη συμμετοχή του προπονητή του Shidokan Καλαμπάκας κ. Χρήστο Καραγεώργο 2-DAN στις εξετάσεις και την επιτυχή απόκτηση του 3ου DAN στο Shidokan καράτε που κατέχει εξέχοντα ρόλο στην Ελληνική ομοσπονδία του Shidokan και ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες 32 συνεχή έτη.

Για ενημέρωση μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Shidokan Καλαμπάκας στη διεύθυνση. www.shidokan-kalampaka.gr

11121314

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr