Εξαγορά της Yahoo από τη Microsoft

Πρόταση εξαγοράς προς τη Υahoo ύψους 44,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέβαλε η Microsoft. Ο αμερικανικός κολοσσός προτίθεται να καταβάλει 31 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας, ποσό 62% υψηλότερο σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Yahoo την Πέμπτη.

0 259

Πρόταση εξαγοράς προς τη Υahoo ύψους 44,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέβαλε η Microsoft. Ο αμερικανικός κολοσσός προτίθεται να καταβάλει 31 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας, ποσό 62% υψηλότερο σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Yahoo την Πέμπτη. Πρόταση εξαγοράς προς τη Υahoo ύψους 44,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέβαλε η Microsoft. Ο αμερικανικός κολοσσός προτίθεται να καταβάλει 31 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας, ποσό 62% υψηλότερο σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Yahoo την Πέμπτη.

Oι δύο εταιρείες είχαν αναζητήσει τρόπους συνεργασίας τους πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά η Yahoo είχε τότε απορρίψει τότε την πρόταση.
Η διοίκηση της Yahoo ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει προσεκτικά τη νέα προσφορά που δεν αναφέρεται πλέον σε εμπορική συνεργασία, αλλά σε συγχώνευση. Η Microsoft από την πλευρά της υπολογίζει τις ετήσιες συνέργειες του ενιαίου ομίλου στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συμφωνία αναμένεται να λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών και να ολοκληρωθεί εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2008.
Οι φήμες σχετικά με μια πιθανή εξαγορά της Yahoo πυροδοτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία για το τελευταίο τρίμηνο του 2007 και τις χαμηλότερες των προσδοκιών προβλέψεις της για το 2008.
Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η μετοχή της Yahoo εκτινάχθηκε και ενισχύεται θεαματικά κατά 55,6%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr