Καλαμπάκα – Εκδήλωση για την λογοθεραπεία από την Μαρίνα Καραθανάση και τον ΣΕΛΛΕ

Στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έγινε την Παρασκευή το βράδυ, ομιλία με θέμα «Λογοθεραπεία στην παιδική ηλικία : Πρόληψη και Αποκατάσταση» από την από τη λογοθεραπεύτρια κα Παναγιωτίδη Σοφία.

0 319

Στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έγινε την Παρασκευή το βράδυ, ομιλία με θέμα «Λογοθεραπεία στην παιδική ηλικία : Πρόληψη και Αποκατάσταση» από την από τη λογοθεραπεύτρια κα Παναγιωτίδη Σοφία. Στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έγινε την Παρασκευή το βράδυ, ομιλία με θέμα «Λογοθεραπεία στην παιδική ηλικία : Πρόληψη και Αποκατάσταση» από την από τη λογοθεραπεύτρια κα Παναγιωτίδη Σοφία. 

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η λογοθεραπεύτρια της πόλης μας κα Καραθανάση Μαρίνα, μέλος του ΣΕΛΛΕ.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας που είναι η 6η Μαρτίου και έχει θεσμοθετηθεί από την Μόνιμη Επιτροπή Λογοθεραπευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPLOL).

Έτσι, ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας, διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης εκπαιδευτικών, επαγγελματιών της υγείας, γονέων και φροντιστών ατόμων με προβλήματα λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης, καθώς και του ευρύτερου κοινού.

Μια από τις πόλεις όπου έγιναν τέτοιες ημερίδες – ομιλίες ήταν και η πόλη μας καθώς η κα Μαρίνα Καραθανάση είναι μέλος του ΣΕΛΛΕ.

Στόχος των δραστηριοτήτων είναι η επικοινωνία και η ενημέρωση του κοινού από τους Λογοθεραπευτές, τόσο για την φύση των διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας, όσο και για τα δικαιώματα που τυγχάνουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία και την καθημερινότητά τους.

Σκοπός των Λογοθεραπευτών είναι η πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση των διαταραχών επικοινωνίας (λεκτικής και μη), ομιλίας, φωνής, μάσησης, κατάποσης αλλά και της παθολογίας λόγου/ομλίας (διαταραχές άρθρωσης, διαταραχές ρυθμού ομιλίας, διαταραχές προφορικής επικοινωνίας, διαταραχές φωνής, δυσκολίες κατανόησης του λόγου, μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία κ.α.) και η έρευνα σε ακαδημαϊκό ή κλινικό περιβάλλον.

Κατά την εκδήλωση και μετά το θέμα που ανέπτυξε η κα Παναγιωτίδη Σοφία ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Από αριστερά, η κα Παναγιωτίδη Σοφία και η κα Μαρίνα Καραθανάση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr