Επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης

Ερωτήματα προκαλεί η επίθεση αγνώστων κουκουλοφόρων, το βράδυ της Παρασκευής, στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεύκης. Η σοβαρότητα της υπόθεσης καταδεικνύεται και από το γεγονός, ότι η διερεύνησή της ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διενεργεί ήδη προανάκριση.

0 242

Ερωτήματα προκαλεί η επίθεση αγνώστων κουκουλοφόρων, το βράδυ της Παρασκευής, στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεύκης. Η σοβαρότητα της υπόθεσης καταδεικνύεται και από το γεγονός, ότι η διερεύνησή της ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διενεργεί ήδη προανάκριση. Ερωτήματα προκαλεί η επίθεση αγνώστων κουκουλοφόρων, το βράδυ της Παρασκευής, στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεύκης. Η σοβαρότητα της υπόθεσης καταδεικνύεται και από το γεγονός, ότι η διερεύνησή της ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που διενεργεί ήδη προανάκριση, ενώ διατάχθηκε και ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί μήπως υπήρχε πλημμελής εκτέλεση καθήκοντος από τους αστυνομικούς του τμήματος. Από την επίθεση που έγινε λίγα λεπτά πριν από τις εννέα, προκλήθηκε φωτιά που κατέστρεψε σταθμευμένα οχήματα της αστυνομίας.

Προανάκριση και ΕΔΕ

 

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης πραγματοποίησαν στις 9 το βράδυ της Παρασκευής κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε δίκυκλα.
Οι δράστες πέταξαν δεκάδες μολότοφ εναντίον του Τμήματος, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τέσσερα αστυνομικά αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα ιδιώτη.
Τυχερός στάθηκε ο ειδικός φρουρός ο οποίος είχε βάρδια στην πύλη του Α.Τ. καθώς όταν αντελήφθη τις προθέσεις των κουκουλοφόρων κλειδώθηκε μέσα στο ειδικό θωρακισμένο κουβούκλιο.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έθεσαν υπό έλεγχο τις φωτιές.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία οι δράστες ήταν περίπου δέκα άτομα οι οποίοι μετά την πράξη τους διέφυγαν και αναζητούνται.
Αμέσως μετά το συμβάν στην Πεύκη μετέβη ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος λόγω της σοβαρότητας του συμβάντος ανέθεσε την προανάκριση στο νεοσυσταθέν Τμήμα Λοιπών Εγκλημάτων Βίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Όπως δήλωσε ο κ. Δημοσχάκης η επίθεση αυτή αποτελεί έγκλημα κατά της τοπικής κοινωνίαs  και των πολιτών καθώς όπως τόνισε τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής και όλης της χώρας είναι ανοικτά όλο το εικοσιτετράωρο στους πολίτες για την εξυπηρέτησή τους και δεν είναι ούτε φρούρια ούτε πολεμίστρες.
Παράλληλα διέταξε την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν πλημμελής εκτέλεση καθηκόντων των αστυνομικών που υπηρετούν στο Α.Τ., όσον αφορά τη φρούρηση του Τμήματος και τη φύλαξη των υπηρεσιακών οχημάτων.
Η Ε.Δ.Ε. ανατέθηκε στον Υποστράτηγο κ. Γρηγόριο Γουργούλη, Αναπληρωτή Διευθυντή Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με την εντολή να περαιωθεί εντός δέκα (10) ημερών.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr