Περήφανοι για την Ελλάδα και τον Κώστα Φορτούνη στην Αργεντινή

0 1.403

Ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας, από τα καλύτερα και πιο ζωντανά, ζει εκτός του ελλαδικού χώρου.

Ο Nicolas, ο Νίκος, γεννήθηκε στη μακρινή Αργεντινή. Μισός Έλληνας, αφού η μητέρα του, η κα Χριστίνα Τσαρδίκου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού NOSTOS της ελληνικής κοινότητας εκεί, είναι Ελληνίδα με καταγωγή από την Αρκαδία.

Ο ίδιος σπούδασε Νομική στο Μπουένος Άιρες, μιλάει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και σε κάθε ευκαιρία επισκέπτεται την Ελλάδα.

Ζώντας σε μια χώρα παθιασμένη με το ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούσε ο ίδιος να αποτελέσει την εξαίρεση. Εκτός από τη λατρεία του για τη Ρίβερ Πλέιτ και την Αλμπισελέστε, την εθνική Αργεντινής, δύο άλλα είναι τα μεγάλα πάθη του: η εθνική Ελλάδας και ο Ολυμπιακός.

«Είναι μια γιορτή για μας όταν παίζει η εθνική Ελλάδας. Όλες οι οικογένειες των ομογενών μαζεύονται γύρω από την τηλεόραση και την υποστηρίζουν φανατικά.

Ευχή όλων μας είναι να παίξει στο επόμενο Μουντιάλ. Θα μας έδινε τόση χαρά και περηφάνεια αυτό», λέει.

Η συλλογή του με φανέλες της εθνικής είναι εντυπωσιακή και σε κάθε ευκαιρία φοράει με περηφάνεια κάποια.

Αγαπημένος του Έλληνας παίχτης είναι ο Κώστας Φορτούνης, που κατάγεται από την Καλαμπάκα. Πρόσφατα ο NOSTOS έλαβε μια υπογεγραμμένη φανέλα του της εθνικής ομάδας, γεγονός που τους έδωσε μεγάλη χαρά.

Ένα γκρουπ του NOSTOS, με Έλληνες αλλά και Φιλέλληνες, από την Αργεντινή και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ελλάδα και την Καλαμπάκα για να δουν τα Μετέωρα.

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να έρθουμε πέρυσι και φέτος είναι δύσκολα τα πράγματα λόγω της πανδημίας, μάλλον το ταξίδι δεν θα γίνει και φέτος.

Δεν γνωρίσαμε τη νέα δημοτική αρχή αυτού του όμορφου τόπου, στο μυαλό όμως των ανθρώπων του NOSTOS είναι να γίνει σε συνεργασία μαζί τους, μια βραδιά με άρωμα Αργεντινής κάτω από τους Βράχους των Μετεώρων την επόμενη φορά που θα έρθουμε ώστε να γνωρίσουμε τους, φιλόξενους ήμαστε σίγουροι, κατοίκους της Καλαμπάκας και αυτοί να γνωρίσουν εμάς.

Μακάρι να μπορέσει να παραβρεθεί και ο jugadorazo Φορτούνης, ώστε να τον γνωρίσουμε από κοντά», καταλήγει ο Νίκος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr