Βροχές με πρόσκαιρη βελτίωση την Παρασκευή, νέες ισχυρές βροχές το Σαββατοκύριακο

0 396

Παρασκευή, 19-03-2021
Άστατος καιρός έως το μεσημέρι με συννεφιά βροχές και τοπικές καταιγίδες στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άνεμοι, Βοριάδες στο Ιόνιο 3-4 Μποφόρ, Νοτιάδες στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια και κεντρική χώρα από -2 έως 16, στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια χώρα από 4 έως 17, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο από 6 έως 16, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, το πρωί συννεφιά, λίγες βροχές και βελτίωση με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι Βοριάδες από το απόγευμα Νοτιάδες 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά με ηλιοφάνεια, λίγες βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί από το απόγευμα Νοτιοδυτικοί 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Σάββατο, 20-3-2021
Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στη βόρεια Ελλάδα Βορειοανατολικοί 5-6 Μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα Νοτιοανατολικοί 5 -7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ’ αλλάξει σημαντικά.

Κυριακή, 21-3-2021
Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με πιθανόν έντονα φαινόμενα στη βορειοδυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και αυξημένη αφρικανική σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν στη βόρεια Ελλάδα Βορειοανατολικοί 4-6 Μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα Νοτιοανατολικοί 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

από Makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr