Καιρός Καλαμπάκας: Χιονιάς Σαββάτου – Γράφει ο Ευθύμιος Τζιλήνας

0 3.194

Όπως αναφερθήκαμε σε προηγούμενα άρθρα και επιμέναμε , περιμέναμε ψυχρή εισβολή στην περιοχή μας να μας απασχόληση κυρίως το Σάββατο η την Κυριακή .

Τελικά όλα δείχνουν πως το Σάββατο θα ξημερώσει μια άσπρη μέρα στην Καλαμπάκα και σε όλη την δυτική Θεσσαλία.

Η πολική αέρια μάζα, η οποία κινείται αργά με μικροδιαταραχές περιφερειακά της , από την στιγμή που δεν υπήρχε κάποιος εμποδισμός να την σταματήσει , αυτή απλώθηκε και στην ουσία μόλις ένα κομμάτι της φτάσει στο Ιόνιο θα δημιουργήσει χαμηλό πεδίο .

Η θερμή θάλασσα του Ιονίου δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη….. απλά κατανοητά για να καταλάβει και ο κόσμος.

Η κίνηση του ακόμη είναι απροσδιόριστη αν είναι ανατολικά η Βόρειο ανατολικά , όπως και να έχει ο δήμος Μετεώρων θα δεχτεί αξιόλογα φαινόμενα που μεταφράζονται σε χιόνια…

Όμως πριν το Σάββατο έχουμε και την σημερινή μέρα , καθώς όπως γράψαμε και πιο πάνω μια ακόμη διαταραχή αργά το απόγευμα θα αρχίσει να δίνει φαινόμενα που με την κάθετη πτώση της θερμοκρασίας αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα θα μεταφράζεται σε χιόνι ακόμη και στην πόλη της Καλαμπάκας.

Το πρωί της Παρασκευής όμως ο καιρός θα αιθριάσει αλλά θα μας αφήσει χαμηλές θερμοκρασίες.

Την Παρασκευή όμως και πάλι ο καιρός θα συννεφιάσει και αργά το βράδυ θα αρχίσει η χιονόπτωση πρώτα στα ορεινά και στην συνέχεια σε όλα τα πεδινά του δήμου Μετεώρων

Πιο αναλυτικά χαμηλό όπως βλέπουμε στον παρακάτω χάρτη επιφανείας του ukmo

Που όπως λέγαμε εδώ και μέρες θα δημιουργηθεί στο κεντρικό Ιόνιο θα κινηθεί ανατολικά με μεγάλες πιθανότητες ΒΑανατολικά και με τον συνδυασμό Δυτικών ανέμων στα 700 και 500 hpa και ανατολικών στα 850 hpa και επιφανείας , θα μας δώσει έντονα φαινόμενα το Σάββατο.

Η Θερμοκρασία δεν φαίνεται να ανεβαίνει πάνω από 1 βαθμό στην πόλη μας και γενικά ας δώσουμε μεγάλη προσοχή στον πάγο.
Βλέπουμε στον χάρτη τους ανέμους στα 850hpa το Σάββατο το πρωί

Η κακοκαιρία θα υποχωρήσει τις πρωινές ώρες Κυριακής 17 Ιανουαρίου αλλά είναι πολύ πιθανόν μια ακόμη να μας επηρεάσει την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου με την ίδια περίπου υφή….

Κάνοντας στο τέλος μια αναφορά ανά ημέρα καταλήγουμε:

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου : Καιρός αίθριος αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει

και την νύχτα θα βρέξει στα πεδινά και θα χιονίσει στα ορεινά στην αρχή αλλά με την κάθετη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα μεσάνυχτα θα χιονίσει και στην πόλη μας.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου: Μέχρι τα ξημερώματα ασθενή χιονόπτωση παντού στον δήμο Μετεώρων αλλά γρήγορη βελτίωση αλλά από το βράδυ πάλι θα συννεφιάσει και αργά την νύχτα θα χιονίσει. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα ως 4-6 βαθμούς η μέγιστη. Μεταβλητοί άνεμοι

Σάββατο 16 Ιανουαρίου: Κακοκαιρία με χιόνι σε όλο τον δήμο Μετεώρων. Άνεμοι μεταβλητοί ως 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία χαμηλά όχι πάνω από 0 βαθμούς.

Κυριακή 17 Ιανουαριου: Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ισχυρός παγετός . Θερμοκρασία όχι πάνω από τους 2 βαθμούς. Μεταβλητοί άνεμοι

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου: Με τα πρώτα στοιχεία , πιθανή νέα μεταβολή του καιρού με χιονόνερο η χιόνι από το απόγευμα και μετά. Χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες ελάχιστες τιμές -10 με -15 βαθμούς κελσίου κυρίως στο οροπέδιο Κονισκού.

Ευθύμιος Τζιλήνας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr