Οριστικό: Καταψηφίστηκε το κλείσιμο της οδού Τρικάλων στο Δημοτικό Συμβούλιο

0 2.078

Πρώτο ήταν το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της οδού Τρικάλων στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ξεκίνησε με ιδιαίτερη καθυστέρηση λόγω της Οικονομικής Επιτροπής που προηγήθηκε.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος διαβάζοντας τις λύσεις που δίνονται για την κυκλοφορία των οχημάτων στο κλείσιμο της οδού Τρικάλων, 28ης Οκτωβρίου και Βλαχάβα.

Στην Πίεση ολοκλήρωσης του περιφερειακού δρόμου για να γίνει κάτι ολοκληρωμένο μέσα στην πόλη πρότεινε ο κ. Γιάννης Παπαμιχαήλ. Με την ολοκλήρωση του Περιφερειακού αποκτά άλλη χρήση η οδός Ιωαννίνων με δυνατότητα αποσυμφόρησης της Τρικάλων. Άποψη μας είναι η Πεζοδρόμηση της οδού Τρικάλων – μεγάλο Τμήμα – μετά από εκτίμηση και ολοκληρωμένη μελέτη συγκοινωνιολόγων.

Η πόλη πρέπει να γίνει πιο θελκτική είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαγεωργίου αναφέροντας τις κινήσεις που έχουν γίνει για την αισθητική της από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή μιλώντας και για την σημασία του open mall. Να γίνει μια σοβαρή μελέτη για το τι πρέπει να γίνει στην πόλη και στους δρόμους. Η συγκεκριμένη πρότασή σας θα φέρει προβλήματα.

Το θέμα μας θα πρέπει να είναι πως φτάσει ένας τουρίστας αυτή την εποχή στην Καλαμπάκα και να πάρουμε μια απόφαση σε μια πρόχειρη πρόταση που παρουσιάσατε σήμερα! Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα πολύ σοβαρά και το open mall θα είναι εκείνο που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην πόλη είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Ράντος.

Αυτό που πάτε να κάνετε είναι να αναστατώσετε την τοπική κοινωνία και τίποτα άλλο είπε ο κ. Σινάνης στην τοποθέτησή του για το θέμα. Ασχοληθείτε με έργα, κάντε τις κινήσεις για ανάπτυξη της πόλης και κάντε κάτι ολοκληρωμένο. Ο Καλαμπακιώτης θέλει να πιάσει τους περαστικούς που διέρχονται από την περιοχή μας, πάμε να κλείσουμε την αγορά της Καλαμπάκας.

Μονο σοβαρά αντιμετωπίζουμε το θέμα είπε ο κ. Λύπας αντιδήμαρχος Τουρισμού. Δε νομίζω ότι θα φέρει αναστάτωση το κλείσιμο των δρόμων για λίγες ώρες, αντίθετα θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα. Είμαι υπέρ να γίνει κάτι μόνιμο…

Ο κ. Θανάσουλας νομικός, αναφέρθηκε στους όρους και οδηγίες που ορίζει το υπουργείο για συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάτι που στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί να ισχύσει…

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής καταψηφίστηκε με 18 – 13

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr