Τρίκαλα – “Το Μόνον της ζωής του ταξείδιον” στο Φρούριο 25 Αυγούστου

Υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 9:30 στο Φρούριο το “Μόνον της ζωής του ταξείδιον”. Το έργο που κατέκτησε στην Αθήνα το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης διαγωνιζόμενο πανελλαδικά στο θέατρο Eliart στο φεστιβάλ ελληνικού έργου στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival.

0 345

Υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 9:30 στο Φρούριο το “Μόνον της ζωής του ταξείδιον”. Το έργο που κατέκτησε στην Αθήνα το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης διαγωνιζόμενο πανελλαδικά στο θέατρο Eliart στο φεστιβάλ ελληνικού έργου στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival. Υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 9:30 στο Φρούριο το “Μόνον της ζωής του ταξείδιον”. Το έργο που κατέκτησε στην Αθήνα το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης διαγωνιζόμενο πανελλαδικά στο θέατρο Eliart στο φεστιβάλ ελληνικού έργου στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival.

 

Ήταν αίτημα πολλών συμπολιτών μας που δεν κατάφεραν να δουν την παράσταση αλλά και αυτών που την είδαν να την απολαύσουν μια τελευταία φορά. Έτσι οι συντελεστές της σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων επέστρεψαν στην πόλη μας για μια και μοναδική εορταστική παράσταση με ένα συμβολικό εισιτήριο 10 Ευρώ.

Η παράσταση με το πρώτο βραβείο στις αποσκευές της, θα συνεχιστεί για ένα δεκαήμερο στην Αθήνα από 26 Σεπτεμβρίου (στο θέατρο που βραβεύτηκε) και με επιλεγμένες παραστάσεις στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα του πρώτου και κορυφαίου έλληνα διηγηματογράφου. Ο Κωστής Παλαμάς ονόμασε το Μόνον της ζωής του ταξείδιον ονειρόδραμα που στην ουσία είναι ένα αδιάκοπο πέρασμα από το φανταστικό στο πραγματικό  και από τη μεταφορά στην κυριολεξία.

Ο αφηγητής διηγείται την ιστορία του ως παιδί, που παρασυρόμενο από τα λεγόμενα του παππού του, στρατολογείται στην πόλη ως ραφτόπουλο για μα ζήσει το όνειρό του. Ένας άνθρωπος (παιδί) φεύγει πρώτη φορά από το σπίτι του (δυο μέρες με το άλογο) για να εργαστεί και να γνωρίσει τον απέραντο κόσμο και να βρει τη θέση του σ’ αυτόν. Από τις πρώτες στιγμές της άφιξής του στην Κωνσταντινούπολη, αρχίζουν οι δυσκολίες και η αδυναμία  του να προσγειωθεί στην σκληρή και ανιαρή πραγματικότητα. Επιστρέφει από ένα αναπάντεχο γεγονός στο σπίτι του και εκεί στην εξοχή, πάνω σ’ ένα ύψωμα, συναντά τον παππού του και μαζί επιχειρούν τον απολογισμό της ζωής τους. Ό,τι τους ενώνει (πέρα από τις διαφορές στην ηλικία και τα βιώματα) είναι η εμπειρία της καταπίεσης και το όνειρο της φυγής, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και η απόδραση στο χώρο του μύθου. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ποιητικής νοσταλγίας, παππούς και εγγονός μοιάζουν να αναπολούν μπροστά στο ηλιοβασίλεμα, ενώ κατά βάθος έχουν εμπλακεί, χωρίς να ξέρουν τις αιτίες ή τις δυνατότητες διαφυγής, σ’ ένα αδυσώπητο αγώνα ζωής και θανάτου.

Συντελεστές

Συγγραφέας:  Γεώργιος Βιζυηνός

Σκηνοθεσία – Διασκευή : Βασίλης Νανάκης

Ηθοποιοί : Βασίλης Νανάκης, Δημήτρης Τσίκος

Σκηνικά – Κοστούμια – Μακιγιάζ: Εβελίνα Δασκαλοπούλου

Μουσική επιμέλεια – Φωτισμοί: Βασίλης Νανάκης

Ζωντανοί μουσικοί ήχοι παράστασης: Δημήτρης Τσίκος

Εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου

Σχεδιασμός γραφικών: uncommon partners

 

nanakis2

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr