«Βιβλική καταστροφή» στα αγροκτήματα της Φανερωμένης Τρικάλων

0 1.571

Δέκα μόλις λεπτά της ώρας ήταν αρκετά να προκαλέσουν «βιβλική καταστροφή» σε καλλιεργούμενες εκτάσεις στην περιοχή της Φανερωμένης το βράδυ της Πέμπτης.

Για δέκα μόλις λεπτά της ώρας άνοιξαν οι ουρανοί με κύριο χαρακτηριστικό τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνδυαζόταν από αέρα, νεροποντή και ιδιαίτερα ισχυρή χαλαζόπτωση.

Οι κάτοικοι και ο πρόεδρος του χωριού κ. Άρης Κωστόπουλος, μιλούν για πρωτοφανή φαινόμενα, μη πιστεύοντας στα μάτια τους αυτό που έβλεπαν, το ίδιο και οι διερχόμενοι οδηγοί της εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας που αναζητούσαν σημεία να προφυλαχθούν και γλιτώσουν τα οχήματα τους από την ισχυρή χαλαζόπτωση.

Για 10 λεπτά της ώρας το χαλάζι υπήρξε ιδιαίτερα ισχυρό, σε μέγεθος καρυδιού που κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά του. Όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού που έσπευσαν λίγη ώρα πριν στις καλλιέργειες καλαμποκιού, βαμβακιού και κηπευτικών τα πάντα ισοπεδώθηκαν, από την ένταση των καιρικών φαινομένων.

«Δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Καταστραφήκαμε λίγες μέρες πριν συλλέξουμε καλαμπόκι και βαμβάκι. Πρώτη φορά συναντώ στα 65 μου χρόνια τέτοια καιρικά φαινόμενα», μας μετέφερε παραγωγός της Φανερωμένης. Φυσικά η καταστροφή δεν είναι ορατή στο σύνολό της μιας και το σκοτάδι δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Η συνολική εικόνα θα φανεί το πρωί της Παρασκευής με το πρώτο φως της ημέρας.

Ωστόσο τα πρώτα καταστροφικά δείγματα τα έλαβαν οι αγρότες που θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δηλώσουν τις ζημιές.

ΚΡΗΝΗ LIVE

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr