Με συνέργεια μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να κρατήσουμε τον ακαδημαϊκό χάρτη στα Τρίκαλα

Η πρόταση για αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκαλεί ανησυχία και έντονο προβληματισμό.

0 437

Η πρόταση για αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκαλεί ανησυχία και έντονο προβληματισμό.

Η πρόταση για αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκαλεί ανησυχία και έντονο προβληματισμό. 

Αν η πρόταση γίνει πραγματικότητα τα Τρίκαλα θα περιοριστούν στην φιλοξενία μίας σχολής με ένα τμήμα, από ένα σύνολο 7 σχολών!!! και 32 τμημάτων!!! του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ειδικές ικανότητες για να δει την ανισορροπία στην προτεινόμενη ανάπτυξη του πανεπιστημίου την στιγμή που οι πόλεις του Βόλου και της Λάρισας προτείνεται να φιλοξενήσουν ένα σύνολο 5 σχολών!!! και 23 τμημάτων!!! από την συνολική μελλοντική δυναμική του πανεπιστημίου.

Η πόλη των Τρικάλων έχει τα τελευταία χρόνια κερδίσει πολλά και ποιοτικά μέτρα στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με την ενσωμάτωση καινοτόμων παρεμβάσεων στην καθημερινή ζωή του πολίτη. Θα περίμενε κανείς να αποτελεί βασικό πόλο έλξης και κέντρο της μελλοντικής ανάπτυξης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε μια παραγωγική και καινοτόμα συμπόρευση.

Η ύπαρξη μιας ισχυρής παρουσίας του Πανεπιστημίου στην πόλη έχει πολλά να προσφέρει. Καθημερινή παραγωγή γνώσεων, συζητήσεων, ζυμώσεων, πρωτοβουλιών, εκδηλώσεων και δράσεων, με την παρουσία αξιόλογων πνευματικών ανθρώπων, σε μια αναγκαία ανατροφοδότηση πολιτισμού και γνώσης που ο τόπος προκαλεί, αλλά και έχει ανάγκη.

Πρόσκληση σε επιχειρήσεις, φορείς, ινστιτούτα, για την δημιουργία ενός κοινού οδικού χάρτη για την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση του νομού ώστε να αποτελέσει κόμβο προόδου για όλη την δυτική Θεσσαλία. Όλα αυτά, με την συμμετοχή των πολιτών των Τρικάλων, αλλά και ολόκληρου του νομού, στις δράσεις του πανεπιστημίου, στις ημερίδες και τα σεμινάρια, στα μεταπτυχιακά του προγράμματα και την υπεραξία που θα παράγεται από αυτά.

Η τριτοβάθμια και μετατριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να παραμείνει μακριά από τεχνητές εντάσεις χωρίς νόημα. Η πρόταση για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι τουλάχιστον άδικη για την πόλη των Τρικάλων και αγνοεί βασικές παραμέτρους μιας ορθολογικής άρα και πετυχημένης ανάπτυξης.

Ως τέτοια θα πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα.Κοινή άμεση συστράτευση όλων χωρίς πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες με θεσμικούς και φορείς για να μην χαθεί η μια και στρατηγικής σημασίας μάχη ….

Χρήστος Ζαραμπούκας πρόεδρος τμήματος μεταποίησης επιμελητηρίου Τρικάλων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr