Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου η 1η Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας του Πρότυπου Κ.Ξ.Γ Ζιώγα Ξανθή – Μάντζιου Εβίτα

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 17:00 στο Grant Meteora Hotel στο Καστράκι θα πραγματοποιηθεί από το Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών

0 571

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 17:00 στο Grant Meteora Hotel στο Καστράκι θα πραγματοποιηθεί από το Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 17:00 στο Grant Meteora Hotel στο Καστράκι θα πραγματοποιηθεί από το Πρότυπο Κέντρο Ξένων Γλωσσών “Ζιώγα Ξανθή – Μάντζιου Εβίτα” η 1η Τελετή Απονομής Πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας.

Την Τελετή θα χαιρετήσει ο κ. Γεώργιος Μπουκουβάλας Σύμβουλος Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο κέντρο εξετάσεων και πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Η Τελετή θα πλαισιώνεται από:

– Ομιλία για το Healthy Little Eaters ( Πανελλαδικό Εκπαιδευτικό Κίνημα ) από την κα Σπυριδούλα Κόκκαλη ( Healthy Little Eaters – Project Manager ).

– Απαγγελία ποιημάτων από τους μικρούς μας Μαθητές.

Πρόγραμμα «Healthy Little Eaters»

Αγαπητοί γονείς,
Με την εγγραφή του παιδιού σας στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας, εγγράφεται αυτόματα στο πρόγραμμα «Healthy Little Eaters» με απεριόριστα οφέλη για το ίδιο αλλά και την οικογένειά του .

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2014 από το Κ.Ξ.Γ. «Σπυριδούλα Κόκκαλη» στην Αχαράβη της Κέρκυρας με σκοπό να ανατρέψει τα τότε δεδομένα στις καταστροφικές καθημερινές διατροφικές συνήθειες των μαθητών. Ξεκίνησε με απλή επιβράβευση των μαθητών που κατανάλωναν υγιεινά μικρογεύματα στα διαλείμματα, συνέχισε με την δημιουργία κομπόστ από τις φλούδες των λαχανικών και των φρούτων που κατανάλωναν, την κατασκευή θερμοκηπίου μέσα στο κέντρο και την δημιουργία τράπεζας σπόρων. Το πρόγραμμα όμως εξελίχθηκε πολύ περισσότερο όταν ξέφυγε από τα στενά περιθώρια του κέντρου και άρχισαν να συμμετέχουν ποικιλότροπος άτομα της τοπικής κοινωνίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διευρυνθούν οι δράσεις προς πολλές κατευθύνσεις. Εκπαιδευτικά σεμινάρια από διαιτολόγους, επισκέψεις σε εργαστήρια παραγωγής φρέσκων τροφίμων, ξεναγήσεις σε θερμοκήπια, εκδρομές σε περιοχές Natura, αλλά και δημιουργία κοινωνικών μηνυμάτων με μεγάλη απήχηση στα socialmedia.

Παρουσιάσεις σε συνέδρια.

– 24ο Διεθνές Συνέδριο της TESOL Macedonia – Thrace & Northern Greece: ” Teachers, Trends, Techniques στις 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

-38ο Διεθνές Συνέδριο της TESOL Greece – “Keepingitpracticar” στις 19 Μαρτίου 2017 στο Royal Olympic Hotel στηνΑθήνα.

-1ο Συνέδριο ΣΙΚΞΓ – PALSO Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο : ” Οι ξένες γλώσσες μέσα από τις τέχνες» την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στο CorfuHolidayPalace στην Κέρκυρα.

-Ενεργή συμμετοχή στο 6ο Be There Animation Festival μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Βασίλη Κρουστάλλη και με την καθοδήγηση της σκηνοθέτριας κας Κλεοπάτρας Κοραή οι Healthy LittleEaters δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους με την τεχνική του stopmotion την Παρασκευή 2 Απριλίου στον χώρο του κέντρου « Σπυριδούλα Κόκκαλη».

-Το πρόγραμμα έχει προβληθεί δύο φορές μέσα από την εκπομπή της κας Ειρήνης Βλάχου «MyKerkyraLive” στο κανάλι Corfu TV τον Φεβρουάριο του 2016 & 2017.

-Το πρόγραμμα πρόκειται να παρουσιαστεί στις 19 Νοεμβρίου 2017 στο Παρίσι στο 36ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της TESOL France με τίτλο : “Language Connects PeopIe” που θα πραγματοποιηθεί στο Telecom Pari sTech.

Ηλικιακές κατηγορίες

Υπάρχουν 4 ηλικιακές κατηγορίες:

HealthyBabyEaters: για παιδιά νηπιαγωγείου. Healthy Teenage Eaters: για παιδιά γυμνασίου και λυκείου. Healty Little Eaters: για παιδιά δημοτικού. Healthy Adult Eaters : για ενήλικες μαθητές.

Η φιλοσοφία του κινήματος.

Το κίνημα έχει ως κεντρικό άξονα την ανάπτυξη και εξέλιξη της φυσιολατρικής νοημοσύνης (naturalisticintelligence) των ατόμων που συμμετέχουν, τοένατο και νεότερο είδος που προστέθηκε το 1996 στην θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης του Howard Gardner.

Η φύση παρέχει αδιαμφισβήτητα, βιωματική εκπαίδευση η οποία αφυπνίζει τους μαθητές και διεγείρει τις αισθήσεις τους, θέτοντας έτσι γερές βάσεις για να γίνουν ισορροπημένοι, ευαισθητοποιημένοι, ενεργοί πολίτες του μέλλοντος, που θα αγαπούν και θα προστατεύουν τον τόπο τους.

Η διέγερση των αισθήσεων των παιδιών μέσα από την επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον προκαλεί ντόμινο οφελών, καθώς βιώνουν τις διαφορές μεταξύ φυσικού και τεχνητού, αληθινού και ψεύτικου, υγιεινού και ανθυγιεινού. Μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται την ίδια τη ζωή και τον ίδιο τους τον εαυτό. Τα διδάσκει να ζουν σε απόλυτη αρμονία εφοδιάζοντάς τα με lifeskills που θα τα στηρίζουν σε όλη τους τη ζωή και θα τα φέρουν στη θέση του οδηγού μέσα στον 21 ο αιώνα.

Ο RichardLouv εισήγαγε τον όρο «Διαταραχή λόγω Ελλειμματικής Επαφής με τη Φύση» (NatureDeficitDisorder) για να περιγράψει τις ψυχολογικές, νοητικές και συναισθηματικές επιπτώσεις της αποξένωσης των παιδιών από τη φύση. Τα κύρια συμπτώματα της διαταραχής αυτής περιλαμβάνουν την αγχώδη νεύρωση, τη διάσπαση προσοχής, τα προβλήματα συμπεριφοράς, την κατάθλιψη, τις φοβίες, την υπερκινητικότητα, την παχυσαρκία και την έλλειψη βιταμίνης D. Το κίνημα των Healthy Little Eaters παρεμβαίνει, επαναπροσδιορίζοντας κι ενδυναμώνοντας τη σχέση των παιδιών με τη φύση σε μια προσπάθεια ανατροπής μέρους των επιπτώσεων αυτών.

Επιπροσθέτως, συμμετέχοντας στους Healthy Little Eaters, τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ορθολογικά την τεχνολογία ως εργαλείο εύρεσης πληροφοριών μέσω ασφαλών sites που θα υποδεικνύουν οι καθηγητές των Κ.Ξ.Ε.

Στόχοι του κινήματος.

Το κίνημα αναμένεται να προσεγγίσει περισσότερα από 20.000 άτομα. Επιστρατεύοντας όλα μας τα εκπαιδευτικά εργαλεία, την βιωματική μάθηση, τις τέχνες, την έρευνα, τη δημιουργία μα πάνω απ όλα τη διασκέδαση και σμίγοντάς τα με τα ταλέντα, την πρωτοβουλία και την οξυδέρκεια των παιδιών, οι ιδιοκτήτες και οι καθηγητές των Κ.Ξ.Ε., πάντα πρωτοπόροι στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, αναλαμβάνουμε ένα μεγαλόπνοο έργο, να δώσουμε όραμα στη νεολαία του τόπου μας κι ερεθίσματα να δραστηριοποιηθεί σε αρμονία με το περιβάλλον, ανάβοντας ξανά τη φλόγα της ίδιας της ζωής .

Χρησιμοποιώντας δε τόσο την μητρική μας γλώσσα όσο και αυτές που διδάσκουμε, ευελπιστούμε να περάσουμε το ισχυρό μας μήνυμα και στους άλλους λαούς.

kxe zioga

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr