Ναι στο δάνειο για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Ήταν μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας που είχε απ’ όλα. Είχε ομόφωνες αποφάσεις, είχε αντιπαραθέσεις, είχε και αποχωρήσεις.

0 404

Ήταν μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας που είχε απ’ όλα. Είχε ομόφωνες αποφάσεις, είχε αντιπαραθέσεις, είχε και αποχωρήσεις. Ήταν μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας που είχε απ’ όλα. Είχε ομόφωνες αποφάσεις, είχε αντιπαραθέσεις, είχε και αποχωρήσεις.
Να πούμε ότι με την έναρξη της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Σωτήρης Βλιώρας έθεσε δυο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν την οικονομική και ηθική συμπαράσταση στον πολύπαθο λαό της Αϊτής, που δοκιμάστηκε από τον Εγκέλαδο ζητώντας απ’ τους δημοτικούς συμβούλους να καταθέσουν την αποζημίωση της συνεδρίασης του δ.σ., κάτι που εγκρίθηκε ομόφωνα.
Επίσης ο κ. Βλιώρας ζήτησε από το δ.σ. να σταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στην υπουργό περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη για την στάση της στο συγκεκριμένο έργο.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση τόνισε ότι συμφωνεί στο ψήφισμα για την αναγκαιότητα του έργου όχι όμως και στην καταγγελία της κυβέρνησης την θέση της οποίας δεν γνωρίζουν.
Ακολούθως ο κ. Σακελλαρίου εγκάλεσε τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση του χιονιά στη Βλαχάβα ως και το έργο της υδροδότησης των ποιμνιοστασίων επικαλούμενος έγγραφα του προέδρου κ. Τσεκούρα.
Απαντώντας ο Δήμαρχος Βύρων Μπουτίνας κατηγόρησε τον κ. Σακελλαρίου για λαϊκισμό την στιγμή, όπως είπε, που ο δήμος ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες.
Επίσης ο Δήμαρχος Βύρων Μπουτίνας έθεσε τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν τις διαγραφές χρεών ύδρευσης και εσόδων που ενεγράφησαν εκ παραδρομής.
Άναψε φωτιές η απόφαση Μπατζελή για ΚΕΓΕ
«Φωτιές» άναψε στα δ.σ. η απόφαση της Υπουργού κ. Μπατζελή με την οποία ακύρωνε προηγούμενη απόφαση του προκατόχου της κ. Χατζηγάκη βάση της οποίας παραχωρούνταν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ Καλαμπάκας για την στέγαση του νεοϊδρυθέντως 5ου Δημοτικού σχολείου.
Ο κ. Μπουτίνας υπεραμύνθηκε τις πρωτοβουλίες του κ. Χατζηγάκη τονίζοντας ότι το κράτος πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος δεν μπορεί να επενδύσει 100 χιλ. Ευρώ για να έχει στη διάθεσή του τις εγκαταστάσεις για δυο χρόνια.
Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου τόνισε ότι ο χειρισμός του θέματος δεν ήταν σωστός δεδομένου όπως είπε, ότι συνδέθηκε με την προεκλογική σκοπιμότητα.
Κριτική στην απόφαση της απόφασης της κ. Μπατζελή όσον αφορά την παραχώρηση του ΚΕΓΕ στον δήμο, άσκησαν ο κ. Παπαπούλιος, Βλιώρας, Χαλατσάκης και Αθανασούλας.
Τελικά το δ.σ. με πλειοψηφία αποφάσισε να πει όχι στην απόφαση της υπουργού.
Αμμοληψία
Για άλλη μια φορά η αμμοληψία από τον Πηνειό απασχόλησε το δ.σ. με τον δήμαρχο να προτείνει την κατάργηση της επιτροπής που είχε συστήσει ομόφωνα το δ.σ. και την μεταβίβαση της ευθύνης στην δημαρχιακή επιτροπή.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου τόνισε ότι διαφωνεί κάθετα με την πρόταση του δημάρχου τον οποίο, όπως είπε, θα καταγγείλλει επίσημα ότι δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του δ.σ.
Αποχή από την διαδικασία και εναντίον της αμμοληψίας δήλωσε ο Αποστόλης Τσουρβάκας που εγκάλεσε την αντιπολίτευση κατηγορώντας ότι με την υπογραφή της συνήργησε στην αμμοληψία.
Τελικά με πλειοψηφία πέρασε η πρόταση του δημάρχου.
Ναι στο δάνειο από πλειοψηφία
Αποχώρησε η αντιπολίτευση
Μείζον θέμα της συνεδρίασης η πρόταση για δανειοδότηση με σκοπό την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης Καλαμπάκας και του Καστρακίου.
Ο κ. Μπουτίνας τόνισε ότι είναι ντροπή να πίνουν οι Καλαμπακιώτες νερό από το δίκτυο αμιαντοσωλήνων τονίζοντας τις ενέργειες για την σύνταξη μελέτης, το ύψος της οποίας φτάνει τα 2,5 με 3 εκ. Ευρώ.
Ο κ. Μπουτίνας έκανε μια βαθιά αναδρομή στο παρελθόν επικαλούμενος την υγεία των δημοτών ως επιτακτική ανάγκη να παραμεριστούν οι όποιες πολιτικές σκοπιμότητες.
«Είμαστε υπέρ του έργου, το θεωρούμε αναγκαίο αλλά όχι με αυτεπιστασία όσον αφορά την εκτέλεσή του», τόνισε ο κ. Σακελλαρίου κατηγορώντας τον κ. Μπουτίνα ότι προσπαθεί να εξαγοράσει συνειδήσεις εν όψει των εκλογών.
Κριτική άσκησε ο κ. Σακελλαρίου και για την οικονομική επιβάρυνση του δήμου από το δάνειο που όπως είπε θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες.
Έντονη κριτική άσκησε ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος Απ. Τσουρβάκας ο οποίος κατηγόρησε την δημοτική αρχή για υποκρισία και σκοπιμότητες.
Μάλιστα ανέφερε ότι η δημοτική αρχή αντί να αξιοποιήσει τα χρήματα του «Θησέα» για να λύσει τέτοια προβλήματα, αγόρασε αυτοκίνητα.
Κατόπιν αυτών σύσσωμη η αντιπολίτευση, μαζί με τον κ. Τσουρβάκα αποχώρησαν εκ της συνεδρίασης.
Έτσι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ενέκριναν ομόφωνα την δανειοδότηση.
Τέλος ομόφωνα ψηφίστηκαν τρεις μελέτες για κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης
.

Πηγή: Έρευνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr