Ανυπεράσπιστος ο ιερός χώρος των Μετεώρων

Το πρόβλημα με τις διάφορες ασχήμιες που γράφονται σε δημόσια κτίρια, σε τοίχους και ερειπωμένα κτίσματα είναι γνωστό.

0 279

Το πρόβλημα με τις διάφορες ασχήμιες που γράφονται σε δημόσια κτίρια, σε τοίχους και ερειπωμένα κτίσματα είναι γνωστό. Το πρόβλημα με τις διάφορες ασχήμιες που γράφονται σε δημόσια κτίρια, σε τοίχους και ερειπωμένα κτίσματα είναι γνωστό.
Όπου και να στρέψει κανένας το βλέμμα του θα αντικρίσει αυτές τις ασχήμιες που γράφονται από άγνωστους και αναμφίβολα αμαυρώνουν την εικόνα όχι αυτών καθ’ αυτών των χώρων που αυτοεμφανίζονται αλλά την συνολική εικόνα των πόλεων.
Είναι ένα πρόβλημα που επανειλημμένα έχει επισημανθεί, κάθε φορά που παρατηρείται σχετική έξαρση του φαινομένου, χωρίς ωστόσο και να έχει αντιμετωπισθεί επαρκώς.
Τα αποτελέσματα αυτής της δράσης κάποιων ασυνείδητων, θα λέγαμε, είναι τραγικά αφού τόσο το δημόσιο επιβαρύνεται με το κόστος αποκατάστασης των ζημιών, όσο και οι ιδιοκτήτες.
Βεβαίως αυτές οι ενέργειες είναι αποτέλεσμα της δράσης κάποιων που τις νυχτερινές ώρες προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες θέλοντας ίσως να εκφράσουν κάποια προσωπικά πιστεύω ή και απωθημένα στέλνοντας τα μηνύματα τους.
Όμως σε καμία περίπτωση αυτά τα προσωπικά απωθημένα του οποιουδήποτε δεν θα πρέπει να αμαυρώνουν την εικόνα χώρων εμβληματικών για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία.
Τελευταίο δείγμα αυτής της δράσης οι τοίχοι αντιστήριξης και οι βράχοι των Μετεώρων.
Συγκεκριμένα άγνωστοι προέβησαν στην αναγραφή διάφορων συνθημάτων στον τοίχο αντιστήριξης στον δρόμο που οδηγεί προς τις Μονές Ρουσάνου, Βαρλαάμ και Μεγ. Μετεώρου.
Συγκεκριμένα στη συμβολή με τον δρόμο προς Βλαχάβα, όπου ο συγκεκριμένος τοίχος αντιστήριξης έχει γραφτεί το εν λόγω σύνθημα.
Να πούμε ότι ανάλογα συνθήματα έχουνε γραφτεί παλαιότερα και σε πινακίδες επί της Ε.Ο. Καλαμπάκας-Ιωαννίνων με τις γνωστές επιπτώσεις που ίσως έχουν στην σήμανση ρύθμισης της κυκλοφορίας.
Εκείνο που θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ είναι το γεγονός ότι ο Μετεωρίτικος χώρος αν και έχει χαρακτηρισθεί ιερός, με ειδικό νόμο, εν τούτοις οι δράσεις που αναπτύσσονται εντός αυτού μόνο την ιερότητα δεν σέβεται.
Βεβαίως το ζήτημα αυτό παραμένει ανοιχτό δεδομένου ότι ο Μετεωρίτικος χώρος απαιτεί σεβασμό και  με τις ενέργειες και τις πράξεις μας θα πρέπει να τον προστατεύουμε. Δεδομένου όμως ότι η πρόσβαση είναι ελεύθερη, αυτό γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο. Ίσως εκείνο που χρειάζεται άμεσα είναι περισσότερη αστυνόμευση τις νυχτερινές κυρίως ώρες.

Πηγή: Η Έρευνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr