Λαϊκή συνέλευση για το Κοιμητήριο στην Σαρακίνα την Κυριακή

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημοτικό διαμέρισμα Σαρακίνας είναι το Κοιμητήριο.Το πρόβλημα έχει να κάνει με τον κορεσμό όσον αφορά την χωρητικότητά του.Μικρό και σε λάθος ενδεχομένως σημείο ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες του χωριού αλλά και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αισθητική και την ανάπτυξή του, δημιουργεί.

0 434

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημοτικό διαμέρισμα Σαρακίνας είναι το Κοιμητήριο.Το πρόβλημα έχει να κάνει με τον κορεσμό όσον αφορά την χωρητικότητά του.Μικρό και σε λάθος ενδεχομένως σημείο ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες του χωριού αλλά και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αισθητική και την ανάπτυξή του, δημιουργεί.

Παρά τις δημόσιες εκκλήσεις του Ιερέα και της ενοριακής επιτροπής για μεταφορά του σ’ άλλο σημείο του χωριού αυτό δεν προχωρά ακριβώς γιατί προσκρούει στις αντιλήψεις και στους συναισθηματισμούς μιας μερίδας κατοίκων.
Έτσι παρά το γεγονός ότι το αίτημα ετέθει από την προηγούμενη δημοτική περίοδο τόσο οι δημοτικές αρχές όσο και οι τοπικές απέφυγαν να πάρουν θέση ή πολύ περισσότερο να πάρουν πρωτοβουλίες.
Τα προβλήματα αν και υπαρκτά εντούτοις δεν αγγίζονται προφανώς λόγω πολιτικού κόστους στο οποίο ως γνωστόν οι πολιτικοί υποκλίνονται.
Η πρωτοβουλία του νυν προέδρου
Ο πρώτος που έθεσε το θέμα του κοιμητηρίου και δη της ανάγκης μεταφοράς του, είναι ο νυν πρόεδρος κ. Γιώργος Μπερτές.
Ο κ. Μπερτές βλέποντας από τη μια το πρόβλημα της αδυναμίας του Κοιμητηρίου να ανταποκριθεί αλλά και απ’ την άλλη τις διισταμένες απόψεις των κατοίκων όσον αφορά την μεταφορά του σε άλλο σημείο του χωριού έθεσε το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο σχεδόν στην αρχή της θητείας του.
Πέρασε από τότε πολύς καιρός μέχρι το θέμα να ωριμάσει στην τοπική κοινωνία.
Έτσι αύριο Κυριακή 14 Οκτωβρίου, μετά την θεία λειτουργία, καλεί όλους τους κατοίκους της Σαρακίνας σε λαϊκή συνέλευση προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν απόφαση επί του θέματος. Μάλιστα ο κ. Μπερτές κάνει έκκληση στους συγχωριανούς του να συμμετέχουν λόγο της σοβαρότητας του θέματος.
Ο κ. Μπερτές θέτει τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα, υπογραμμίζει τα υπέρ και τα κατά, βλέπει ότι μια πιθανή λύση είναι και η μεταφορά του Κοιμητηρίου αλλά, όπως υπογραμμίζει, χωρίς την κοινωνική συναίνεση όποια απόφαση κι αν ληφθεί δεν θα ευοδώσει γι’ αυτό και απευθύνεται σ’ αυτήν.
Τροχοπέδη στην τοπική ανάπτυξη
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί και μια άλλη παράμετρος του ζητήματος που έχει να κάνει με την τοπική ανάπτυξη και ειδικότερα με την τουριστική ανάπτυξη.
Το κοιμητήριο συνδέεται με ένα πολύτιμο Βυζαντινό μνημείο, τον Ναό των Αγ. Αποστόλων που βρίσκεται στην ρίζα του γνωστού βράχου και δίπλα ακριβώς από τον Πηνειό και το ιστορικό τοξωτό γεφύρι, έργο του Αγίου Βησσαρίωνος.
Απέναντι (στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής) το Ρωμαϊκό Κάστρο στον καταρράκτη «Κόντινα» και επίσης στο δρόμο που οδηγεί στην Ι. Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά.
Όλα αυτά δημιουργούν μια ενότητα φυσικών και ιστορικών στοιχείων που ασφαλώς μπορούν να αποτελέσουν μέσα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης που συνδεόμενα με τα Μετέωρα, το Σπήλαιο της Θεόπετρας κλπ., δημιουργούν μια ακόμα, ολοκληρωμένη ενότητα τουριστικού ενδιαφέροντος.
Σε μια τέτοια περίπτωση ασφαλώς το υπάρχον κοιμητήριο δεν συνάδει.
Είναι μια άποψη που ακούγεται από πολλούς όμως την τελική ευθύνη την έχει ο λαός και η τοπική κοινωνία την οποία ο πρόεδρος κ. Γ. Μπερτές καλεί να τοποθετηθεί με ευθύνη.
Ο λόγος λοιπόν στο λαό!!

Η ΕΡΕΥΝΑ 13 Οκτωβρίου 2007, αρ. φύλλου 14738, σελίδα 14

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr