Meteora Trail Running 2016: Ενέργεια και μοναδικές εικόνες σε ένα απίστευτο τοπίο – Άρθρο στο advendure.com

Άρθρο σχετικά με την διοργάνωση του 3ου Μετεωρίτικου Δρόμου έχει γράψει η Κατερίνα Κουκάκη στην σελίδα advendure.com

0 5.869

Άρθρο σχετικά με την διοργάνωση του 3ου Μετεωρίτικου Δρόμου έχει γράψει η Κατερίνα Κουκάκη στην σελίδα advendure.com

Άρθρο σχετικά με την διοργάνωση του 3ου Μετεωρίτικου Δρόμου έχει γράψει η Κατερίνα Κουκάκη στην σελίδα advendure.com η οποία μεταφέρει τις εντυπώσεις της από την μοναδική διαδρομή στην περιοχή των Μετεώρων αλλά και την οργάνωση του αγώνα.

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω λίγα από το ρεπορτάζ της κας Κουκάκη…

Σε μια περίοδο εκρηκτικής άνθησης του ορεινού τρεξίματος (και του τρεξίματος γενικότερα), η επιλογή της συμμετοχής σε ένα αγώνα δεν είναι πλέον εύκολη υπόθεση. Δεκάδες αγώνες σχεδόν κάθε Κυριακή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, διαφόρων αποστάσεων και επιπέδων δυσκολίας, κάποιοι σε απλές και συνηθισμένες διαδρομές και άλλοι σε ένα φυσικό περιβάλλον πιο εντυπωσιακό, ασυνήθιστο, μοναδικό…Σε αυτή την τελευταία περιγραφή ταιριάζει απόλυτα ο Μετεωρίτικος δρόμος, ή αλλιώς το Meteora Trail Running. Τυπικά στην 3η χρονιά της διοργάνωσης (έχοντας ξεκινήσει το 2014 με το City Trail Meteora), αλλά ουσιαστικά στη 2η επανάληψη της μεγάλης διαδρομής, η οποία φέτος είχε μια μικρή προσθήκη σε απόσταση και υψομετρική διαφορά. Περίπου 22,5 απολαυστικά χιλιόμετρα και 1200 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ορεινό αγώνα να ξεχωρίζει και να αξίζει αναμφίβολα το ενδιαφέρον και την προτίμηση κάθε παθιασμένου trail runner; Μα φυσικά η μαγεία αυτού του ασύλληπτου γεωλογικού φαινομένου, αυτού του σπουδαίου φυσικού και θρησκευτικού μνημείου που ονομάζεται Μετέωρα! Είναι ένας τόπος συγκλονιστικός, αξιοθαύμαστος, απόκοσμος, αληθινά «θεϊκός»! Όταν η φύση δημιουργούσε τα Μετέωρα είχε αναμφισβήτητα πολλά κέφια. Θέλησε να φτιάξει ένα πραγματικό αριστούργημα και το κατάφερε με απόλυτη επιτυχία: πήρε μια απέραντη πεδιάδα, «φύτεψε» σε ένα σημείο της εκατοντάδες διάσπαρτους γιγάντιους βράχους σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, και «ζωγράφισε» ανάμεσα από τους βράχους ένα πανέμορφο δάσος.

Ο άνθρωπος αντικρίζοντας αυτό το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον, πείστηκε ότι δημιουργήθηκε από το χέρι του Θεού και θέλησε να Τον πλησιάσει χτίζοντας στις κορυφές των αιωρούμενων βράχων τα κουκλίστικα μοναστήρια των Μετεώρων!

Σε αυτό λοιπόν το συναρπαστικό μέρος, που προσελκύει δικαίως ορδές τουριστών και προσκυνητών καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, και είναι ξακουστό σε όλη την υφήλιο, χαρακτηρισμένο από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ο Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού Μετεώρων (ΣΚΑΜ) συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας ενός αγώνα ορεινού τρεξίματος (και όλοι εμείς που λατρεύουμε αυτό τον τόπο τον ευχαριστούμε θερμά γι’αυτή την πρωτοβουλία)!

Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου ΕΔΩ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr