Ήπιο κρούσμα της νέας γρίπης σε σχολείο της Καλαμπάκας

Φαίνεται ότι το πρώτο κρούσμα της γρίπης Η1Ν1 αφορά μαθήτρια της πρώτης τάξης Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας. Το περιστατικό σχετίζεται με ένα κοριτσάκι που δυο ημέρες είχε συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1.

0 173

Φαίνεται ότι το πρώτο κρούσμα της γρίπης Η1Ν1 αφορά μαθήτρια της πρώτης τάξης Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας. Το περιστατικό σχετίζεται με ένα κοριτσάκι που δυο ημέρες είχε συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1.

Φαίνεται ότι το πρώτο κρούσμα της γρίπης Η1Ν1 αφορά μαθήτρια της πρώτης τάξης Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας.
Το περιστατικό σχετίζεται με ένα κοριτσάκι που δυο ημέρες είχε συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1. Στην αρχή οι γονείς υπέθεσαν ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα όμως την Τετάρτη ο γιατρός που εξέτασε το παιδί θεώρησε το περιστατικό ύποπτο.
Το τεστ που έγινε με την μέθοδο ανάλυσης σάλιου έδειξε ότι το κοριτσάκι είναι θετικό στην ύπαρξη του ιού της νέας γρίπης.
Τα συμπτώματα του παιδιού είναι πολύ ήπια και συστήθηκε να νοσηλευτεί στο σπίτι λαμβάνοντας οι γονείς όλα τα αναγκαία μέτρα για την μη διασπορά της νόσου.
Χθες το πρωί οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο ίδιο τμήμα καλέστηκαν από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και ενημερώθηκαν για το περιστατικό.
Δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες για την προστασία των παιδιών και των δασκάλων που ήλθαν σε επαφή με το παιδί και συστήθηκε σε όλους αν παρουσιάσουν συμπτώματα της γρίπης να επισκεφτούν τον οικογενειακό τους γιατρό.
Πολλοί γονείς επικοινώνησαν με την στήλη μας εκφράζοντας την ανησυχία τους και προβληματιζόμενοι αν θα πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους τις επόμενες ημέρες στο σχολείο.
Για το περιστατικό ο Διευθυντής του σχολείου ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες που υπάρχουν σχετικά με την γρίπη.
Ο ίδιος καλούμενος να σχολιάσει το περιστατικό είπε ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας, το παιδί είναι σε άριστη κατάσταση και το σημαντικότερο δεν έχει επιβεβαιωθεί 100% εργαστηριακά ότι πρόκειται για την νέα γρίπη.
Το σχολείο είπε συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καλαμπάκας και βρίσκονται σε επιφυλακή.
Με το κοριτσάκι έχουν έρθει σίγουρα σε επαφή και άλλοι μαθητές του τμήματος όπως και δάσκαλοι χωρίς μέχρι τώρα να παρουσιάσουν συμπτώματα.
Αρνητικός στον ιό ο Αμερικανός
Εν τω μεταξύ χθες το πρωί ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας Ιωάννη Παπανίκο ότι ο Αμερικανός Τουρίστας που είχε μεταφερθεί από το Κ.Υ. στο Νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης βρέθηκε αρνητικός στον ιό.
Είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο περιστατικό και νοσηλεύονταν σε ειδικό διαμορφωμένο θάλαμο στο Νοσοκομείο των Τρικάλων.
Ας ελπίσουμε ότι οι περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις θα δείξουν ότι και η μαθήτρια της Α΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας δεν προσεβλήθη από την γρίπη Η1Ν1.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr