Το Σάββατο μνημόσυνο για τον Επίσκοπο Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ στον Ι. Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας

Με την παρέλευση 40 ημερών από την κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ η Ιερά Μητρόπολίς μας

0 383

Με την παρέλευση 40 ημερών από την κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ η Ιερά Μητρόπολίς μας

Με την παρέλευση 40 ημερών από την κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κυρού Σεραφείμ η Ιερά Μητρόπολίς μας θέλοντας να τιμήσει τον εκλιπόντα Ιεράρχη ανακοινώνει ότι τό Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στον Ι. Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων θα τελεσθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ και θα τελέσει το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιεράρχου.

Ο μακαριστός Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός ΣΕΡΑΦΕΙΜ υπήρξε πνευματικό τέκνο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας από τον οποίο εκάρη μοναχός στην Ι.Μονή Βαρλαάμ και έλαβε τους δύο Βαθμούς της Ιερωσύνης, ΔΙΑΚΌΝΟΥ & ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ καθώς και το οφφίκιον του ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΟΣ της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Επι 16 χρόνια (1993-2009) εργάσθηκε φιλοπόνως στην Ι. Μητρόπολή μας περιερχόμενος σχεδόν όλες τις Ενορίες της πόλεως και της Επαρχίας Καλαμπάκας ως Λειτουργός, Ιεροκήρυξ και Πνευματικός.

Παρακαλείσθε ο ευσεβής λαός της επαρχίας μας όπως προσέλθετε στον Ι. Ναό των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων νά συμμετάσχετε στο Ι. Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Ρεντίνης κυρού ΣΕΡΑΦΕΙΜ ( Καλογεροπούλου).

Σύντομο βιογραφικό

Ο μακαριστός Επίσκοπος Ρεντίνης κυρός ΣΕΡΑΦΕΙΜ γεννήθηκε στις 2/12/1945 στην Καρδίτσα, ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολή του από το ίδιο Εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός (Θεολόγος καθηγητής) σε Γυμνάσια και Λύκεια του ν. Καρδίτσας αλλά και της Γερμανίας.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ και Πνευματικός της αυτής Μητροπόλεως.

Την 1η Μαΐου 2009 διορίστηκε Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, στις 14 Οκτωβρίου του ίδιου έτους εξελέγη Επίσκοπος Ρεντίνης και στις 24 Οκτωβρίου χειροτονήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr