Ο Καλαμπακιώτης Στρατιωτικός Γιατρός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος κ. Αλέξανδρος Γ. Καλκάνης ομιλητής σε συνέδριο

Στις 27-28 Μαΐου 2016 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων οργανώθηκε απο την Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων ,

0 1.398

Στις 27-28 Μαΐου 2016 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων οργανώθηκε απο την Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων ,

Στις 27-28 Μαΐου 2016 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων οργανώθηκε απο την Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων , υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και με συνδιοργανωτές την Πνευμονολογική – Ογκολογική Κλινική ΑΝΘ «Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης, την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική Α.Π Θεσσαλονίκης και την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας,
Διημερίδα -Συνέδριο με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα «Καρκίνος Πνεύμονα – Πρόληψη, Συνοσηρότητα – Θεραπευτικές Προσεγγίσεις»

Ο καρκίνος του Πνεύμονα είναι δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος αλλά πρώτος σε θνητότητα, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες κυρίως λόγω της κακώς εννούμενης χειραφέτισης. Σχετίζεται ,κατά κύριο λόγο, εκτός από έναν τύπο, με το κάπνισμα και δευτερευόντως με άλλους παράγοντες.

Στην διημερίδα συζητήθηκαν από ειδικούς επιστήμονες- Πνευμονολόγους τόσο η πρόληψη, οι παράγοντες που συντελούν στην εμφάνισή τού Καρκίνου του Πνεύμονα όσο και η έγκαιρη διάγνωση με επίσκεψη σε ειδικό Πνευμονολόγο όπου,με στοχευμένη θεραπευτική προσέγγιση αντιμετωπίζεται, εφόσον είναι επιστημονικά εφικτό,το νόσημα στο σύνολό του.

Δόθηκε έμφαση στον καθοριστικό καταστρεπτικό ρόλο του καπνίσματος και αναφέρθηκαν τρόποι διακοπής του.

Το Συνέδριο παρακολούθησε εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους επιστήμονες και πλήθος κόσμου.

Στο εν λόγω Συνέδριο συμμετείχε, ως ομιλητής ,και ο Καλαμπακιώτης Στρατιωτικός Γιατρός ,Πνευμονολόγος -Φυματιολόγος κ. Αλέξανδρος Γ.Καλκάνης.

Ο κ. Καλκάνης ανέπτυξε το θέμα : «Σταδιοποίηση του Καρκίνου του Πνεύμονα» Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης ακολούθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν οι απαραίτητες ενημερωτικές απαντήσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr