6η Παπιόβολτα ΜΟ.ΛΕ.Κ – ” The Lake Edition ” – Την Κυριακή 30/6

0 154

Six in a row (Έκτη στη σειρά…!!!)

6η Παπιόβολτα ΜΟ.ΛΕ.Κ , ” The Lake Edition ” , Κυριακή 30-06-2024

Για φέτος είπαμε να πάμε νότια .. Να βολτάρουμε στην κοντινή μας Λίμνη . Ίσως όλοι μας να την έχουμε επισκεφτεί , αλλά παρέα όλοι μαζί δεν πήγαμε πότε , πόσο μάλλον με τα καθημερινά μας “μεταφορικά μέσα”. Τα παπάκια μας..!! Φέτος λοιπόν θα οδηγήσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον ..Στην Λίμνη.. ή για την ακρίβεια ολόγυρα από αυτήν..!!

Ναι , καλά καταλάβατε , ο προορισμός μας είναι η Τεχνητή Λίμνη Πλαστήρα (Ταυρωπού) στην Καρδίτσα και στα Θεσσαλικά Άγραφα . Μια λίμνη που δημιουργήθηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της , επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα με την ιδέα δε για την κατασκευή της να αποδίδεται στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα στο μακρινό 1935.(Πηγή : Wikipedia). Πηγή ζωής και ομορφιάς για τον τόπο μας δεν γινόταν να μην μπει στο κάδρο μας για να τη επισκεφτούμε. Η εποχή είναι η ιδανική για κάτι τέτοιο μιας και η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της για να μας υποδεχτεί .. Τα καταπράσινα τοπία, η ανθισμένη φύση και τα πολλά τρεχούμενα νερά θα συνθέσουν ένα μαγευτικό σκηνικό που θα αποζημιώσει και τους πιο απαιτητικούς .

Ξεκινώντας από την Πλατεία Δημαρχείου της πόλης , η διαδρομή θα διατρέξει για αρχή κομμάτι του Θεσσαλικού κάμπου , περνώντας από τα χωριά Περιστέρα – Διαλεχτό – Παραπόταμο – Πηγή – Λαζαρίνα – Καππά Καρδίτσας. Εκεί θα αρχίσει το ανηφορικό κομμάτι ( μέσα από το χωριό Ελληνόπυργος ) το οποίο θα μας οδηγήσει στην Βορειά άκρη της λίμνης, στο Μνημείο του πιλότου Γεώργιου Μπαλταδόρου.

Συνεχίζουμε δυτικά για να φθάσουμε στα Καλύβια και στην Πλαζ Πεζούλας , οπού θα πραγματοποιηθεί και η 1η μας στάση για ανεφοδιασμό καυσίμων ( στο 90ο χλμ ) και καφέ. Οδηγούμε Νότια έως το Φράγμα οπού και θα κάνουμε ολιγόλεπτη στάση για τις απαραίτητες φωτογραφίες. Κατόπιν συνεχίζουμε προς τα Βόρεια και τα χωριά Αγ. Αθανάσιος , Μεσενικόλας και Μορφοβούνι για να συναντήσουμε την Επαρχιακή Οδό που οδηγεί στην Καρδίτσα. Λίγο πριν το χωριό Μητρόπολη θα στρίψουμε αριστερά προς Άγιο Ακάκιο και περνώντας από τον Πύργο Ιθώμης θα κατέβουμε στην Επαρχιακή οδό προς Μουζάκι . Εδώ θα γίνει ο 2ος ανεφοδιασμός καυσίμου ( στο 170ο χλμ) . Συνεχίζουμε κινούμενοι προς Πύλη και κατόπιν ανηφορίζουμε προς Ελάτη στην οποία θα γίνει η μεγάλη μας στάση για ξεκούραση και φαγητό, διάρκειας 2 ωρών . Θα κλείσουμε την βόλτα μας περνώντας από τα Περτουλιώτικα λιβάδια , κατεβαίνοντας την Χρυσομηλιά έως το Μουργκάνι και πίσω στην πόλη μας.

Χιλιομετρικές Αποστάσεις – Χρόνος Οδήγησης – Εκτιμώμενη ώρα άφιξης – Χρόνος Ξεκούρασης:

Καλαμπάκα – Καππά Καρδίτσας : 49 χλμ. – 1 ώρα – 10:30 π.μ – 10 λεπτά

Καππά Καρδίτσας – Πλαζ Πεζούλας : 45 χλμ. – 45 Λεπτά – 11:25π.μ – 1 ώρα

Πλαζ Πεζούλας – Φράγμα : 19 χλμ. – 30 λεπτά – 13:00 μ.μ – 15 λεπτά

Φράγμα – Μορφοβούνι : 32 χλμ. – 50 λεπτά – 14:10 μ.μ

Μορφοβούνι – Πύλη : 30 χλμ. – 50 λεπτά – 15:00 μ.μ

Πύλη – Ελάτη : 15 χλμ. – 25 λεπτά – 15:30 μ.μ – 2 ώρες

Ελάτη – Καλαμπάκα : 60 χλμ. – 1 ώρα και 10 λεπτά – 18:45 μ.μ

Στα διαδικαστικά τώρα έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

– Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην βόλτα ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ να ΔΗΛΩΣΟΥΝ την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τους ..

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει :

1) Αυτοπροσώπως την Τρίτη 18/6 και 25/6 στα Γραφεία της Λέσχης, από τις 21:30 έως τις 23:00

2) Με γραπτό μήνυμα στο τηλ 6973057610 ή στο ίδιο νούμερο VIBER, γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας .

– Η μοτοσυκλέτα να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όσον αφορά την λειτουργία της και με γεμάτο ντεπόζιτο και φυσικά να έχετε μαζί σας όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα (Άδεια Κυκλοφ., ΚΤΕΟ, Ασφάλεια, Δίπλωμα Οδηγ.)

– Όλοι οι συμμετέχοντες να φροντίσουν να έχουν κατάλληλη ένδυση για την προστασία τους . ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΡΑΝΟΥΣ.

– Η ώρα συνάντησης είναι στις 09:00 π.μ , στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ , και Η ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ είναι στις 09:15 π.μ. . Η ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

– Μαζί μας θα υπάρχει όχημα συνοδείας (Κλούβα) το οποίο θα μας ακολουθεί σε όλη την διάρκεια της διαδρομής , οπότε οποίος επιθυμεί θα μπορέσει να αποθηκεύσει εκεί ότι αντικείμενα πιστεύει ότι θα του είναι χρήσιμα.

– Η διαδρομή προσαρμόστηκε/σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μην πάρουμε καύσιμα μαζί μας , μιας και σε όλη την διαδρομή υπάρχουν πρατήρια βενζίνης . Παρόλα αυτά εάν κάποιος επιθυμεί να έχει μαζί του extra βενζίνη , παρακαλούμε αυτή να βρίσκεται στα γραφεία της λέσχης το Σάββατο το απόγευμα μετά τις 19:00 και εώς τις 21:00 για να φορτωθεί και να τακτοποιηθεί στο όχημα συνοδείας .

– Στην μεγάλη μας στάση στην Ελατή θα μπορέσει ο καθένας να γευματίσει ή να πιει τον καφέ του σε κατάστημα της επιλογής του . Εξαιτίας του γεγονότος.. ότι η στάσης μας είναι διάρκειας 2 ωρών, για οποίον επιθυμεί υπάρχει και η δυνατότητα της μετάβασης σε κάποιο άλλο από τα γύρω χωριά ή τις ταβέρνες για το γεύμα του η τον καφέ του. Η συγκέντρωση για την αναχώρηση του ταξιδιού της επιστροφής θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του χωριού.

Σας περιμένουμε όλους για μια ακόμη ταξιδιωτική εμπειρία που μόνο η ΜΟ.ΛΕ.Κ. μπορεί να σας προσφέρει!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr