6η Enduromania Kastania – Meteora στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η Enduromania επιστρέφει δυναμικά ,υποδέχοντας για μια ακόμη φορά το Φθινόπωρο ,με 2 ημέρες Full Enduro ,σε μια περιοχή λίγο πολύ γνωστή.

0 318

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η Enduromania επιστρέφει δυναμικά ,υποδέχοντας για μια ακόμη φορά το Φθινόπωρο ,με 2 ημέρες Full Enduro ,σε μια περιοχή λίγο πολύ γνωστή.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η Enduromania επιστρέφει δυναμικά ,υποδέχοντας για μια ακόμη φορά το Φθινόπωρο ,με 2 ημέρες Full Enduro ,σε μια περιοχή λίγο πολύ γνωστή.

Την πανέμορφη ορεινή περιοχή των Μετεώρων και τις ψηλότερες βουνοκορυφές της Πίνδου! Εκεί όπου το μάτι βλέπει όλες τις κορυφές της Θεσσαλίας , από τον Όλυμπο μέχρι τα Τζουμέρκα και από την Τριγγία ως το Ζαγόρι!

Με την υποστήριξη ,του Μ.Ε. Συλλόγου Καστανιάς και κάτω από την ομπρέλα ενός νέου και πολλά υποσχόμενου Μοτοσυκλετιστικού Αθλητικού Συλλόγου , τον Μ.Α.Σ.Καλαμπάκας ,συνεχίζουμε και φέτος την προσπάθεια ανάδειξης και προβολής ενός αθλήματος και ενός τόπου , που είναι κομμάτια της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας.

Και φέτος κάναμε την υπέρβαση, ψάχνοντας από τον Απρίλιο πριν κάν λιώσουν τα χιόνια, σε μέρη γνωστά-άγνωστα, μονοπάτια που ήταν για χρόνια κλεισμένα. Τελικά επιλέξαμε τα καλύτερα και σας τα παρουσιάζουμε, στις 14 και 15 Σεπτέμβρη.

Ημέρα 1η

Στις 10:30 θα γίνει η εκκίνηση .Η διαδρομή της πρώτης μέρας (90χλμ) άλλαξε , στέλνοντας την εκκίνηση της Enduromania στην Καστανιά Καλαμπάκας στη θέση Γκούρα στο γήπεδο του χωριού, κάνοντας έτσι αρκετά χιλιόμετρα εντούρο σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Το 70% της πρώτης μέρας είναι νέα μονοπάτια σχεδόν απάτητα από μηχανές εντούρο με περάσματα Hobby και Pro και για αναβάτες όλων των επιπέδων. Ο ανεφοδιασμός θα γίνει στο σαλέ Casa Di Calo.

H διαδρομή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον έμπειρο εντουρά ,αλλά έχει σημεία που απαιτούν την προσοχή των αναβατών και μπορεί να θεωρηθεί απαιτητική λόγω των αρκετών χιλιομέτρων μονοπατιού . Είναι κάποια περάσματα που μπορεί κάποιος αναβάτης να χρειαστεί βοήθεια. Θα υπάρχουν ”σκούπες” αλλά καλό είναι να υπάρχει και αλληλοβοήθεια μεταξύ μας. Όσα δύσκολα υπάρχουν ,θα είναι χαρακτηρισμένα με ταμπελάκια και με το βαθμό δυσκολίας. Θα δείτε και τους χάρτες και την σήμανση.

Το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει και μια μικρή κλήρωση με δώρα που δόθηκαν από διάφορα καταστήματα .

Προσοχή! Τα σήματα της πρώτης μέρας είναι ΚΟΚΚΙΝΑ!

Ημέρα 2η

Αρχίζοντας από τα 900μ και πάνω, μέχρι ακόμη και τα 2100 περίπου, θα περάσουμε μονοπάτια ανάμεσα στα έλατα ,ρεματιές με πέτρες και τρεχούμενο νερό , κορυφογραμμές με απίθανη θέα όλης της Πίνδου! Στις 10:30 θα γίνει η εκκίνηση με κατεύθυνση την κορυφή της Μοράβας και προς το Στεφάνι. Φτάνοντας στο χωριό, μια μικρή στάση για νερό ή κάτι άλλο για όποιον θελήσει , στην πλατεία του χωριού στον Γιώργο που πάντα μας βοηθάει , ενώ η συνέχεια αναμένεται εντυπωσιακή ,με ένα νέο κομμάτι Pro+ για τους …EXPERT ,λίγο μετά το χωριό .Λίγο αργότερα σε υψόμετρο περίπου 2100μ θα μπορείτε να απολαύσετε τη θέα των γύρω βουνοκορυφών! Ο ανεφοδιασμός θα γίνει κοντά στην εκκλησία της Αγ. Παρασκευής στα 55 χλμ, και μετα από 15 περίπου χιλιόμετρα κοινών μονοπατιών με την πρώτη ημέρα, φτάνουμε στον τερματισμό ,στο Σαλέ.

Προσοχή! Τα σήματα της δεύτερης μέρας είναι ΜΠΛΕ!

Χώρος Προπόνησης

Στο χώρο απέναντι από το σαλέ θα στηθεί μια μικρή κορδελιασμένη ΚΤΜ super test ειδική , για προπόνηση. Όσοι τερματίσουν νωρίς ή έρθουν από την Παρασκευή ,θα μπορούν εκεί να κάνουν προπόνηση.

Θυμίζουμε πως η Enduromania δεν είναι αγώνας ,αλλά μια δυνατή προπόνηση για τους Pro και μια Καλή Εντουροβόλτα για τους Hobby σε διαδρομές που θυμίζουν …Romaniacs….Δεν απαιτείται Αγωνιστική Άδεια και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αναβάτες ,αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις του εξοπλισμού εντούρο και να είναι σύμφωνοι με τις υποδείξεις της οργάνωσης. Θα προτείναμε μηχανές εντούρο, γιατί τα μονοπάτια είναι Εντούρο!

Διαμονή – Φαγητό

Γύρω από το σαλέ Casa Di Calo (σημείο τερματισμού) ,αλλά και στο σημείο εκκίνησης μέσα στο χωριό και λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο του Μανάκου υπάρχει χώρος για κατασκήνωση. Ντούς και τουαλέτα υπάρχει μόνο στο Σαλέ.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε οτι τελικά για τη διαμονή σας θα είναι ανοιχτό και το Ξενοδοχείο στον Αμάραντο. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6975 669 649. Θωμάς Γιαννούλας

Για όσους θελήσουν άνεση μπορούν να πάνε στο ξενοδοχείο ”Μανάκος” στο χωριό ,όπου και θα διαθέσει δωμάτια με 20€ το άτομο για διαμονή αλλά και πρωινό.

Το κοινοτικό κατάστημα της Καστανιάς (Παπαπούλιος Χρήστος 2432061219-6973255573) θα διαθέσει 5 δωμάτια με 20€ το άτομα με πρωινό ,ενώ πιο πέρα στον Αμάραντο θα υπάρχει διαθέσιμη η κατασκήνωση Mountain Camp ,με κόστος διανυκτέρευσης και πρωινού 12€.

Στην Κατασκήνωση υπάρχουν κοιτώνες που χωράνε 10-12 άτομα και υπάρχουν τουαλέτες με ντουζ ,αλλά πάρτε σεντόνια – υπνόσακους δικούς σας. Για να κλείσετε διαμονή παρακαλώ στείλτε μας email με όνομα-τηλέφωνο και αριθμό ατόμων στο info@enduromania.gr”> info@enduromania.gr ή στο τηλέφωνο 694 8521 874 (Βασίλης Τσιάμης).

Σε οτι αφορά το φαγητό , στο σαλέ θα υπάρχει ετοιμασία ,με σουβλάκια ,λουκάνικα και διάφορα μεζεδάκια και σαλάτες ,με μπύρες ,κρασί κλπ. Στο χωριό της Καστανιάς υπάρχουν ταβέρνες και καφενεία αν κάποιος θελήσει να πάει εκεί για φαγητό – καφέ ή ποτό.

Αυτοκίνητα συνοδείας ,υποστήριξη και ανεφοδιασμός

Προσοχή στον ανεφοδιασμό!!! Το σημείο κατασκήνωσης απέχει 30χλμ. από πρατήριο.

Θα πρέπει ΟΛΟΙ να είναι εφοδιασμένοι με βενζίνη και για τις 2 ημέρες!!!

Για όσους επιλέξουν να κατασκηνώσουν στο Σαλέ ή στο χώρο εκκίνησης, θα πρέπει να έχουν εκεί μαζί τους τις βενζίνες, για να φορτώνονται για τον ανεφοδιασμό και των 2 ημερών. Η πρώτη μέρα θα έχει ανεφοδιασμό στο Σαλέ και η δεύτερη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Φέτος θα έχουμε την υποστήριξη των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού ,Γιατρό ,την Ομάδα Διάσωσης Καλαμπάκας για υποστήριξη. Θα υπάρχουν οχήματα υποστήριξης και σημεία ελέγχου ΣΕΔ σε κάποια περάσματα της διαδρομής.

Θα παρακαλούσαμε να περνάτε όλοι από τα ΣΕΔ και να κάνετε στάση για να αναγράφεται το νούμερο της μοτοσικλέτας και το όνομα του αναβάτη. Σε περίπτωση εγκατάλειψης θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία . Είναι σημαντικό για τη διοργάνωση ,ώστε να μην ψάχνουμε.

Συμμετοχές

Για τους αναβάτες η συμμετοχή ορίζεται στα 35€ και για τις 2 ημέρες και στα 20€ για την 1 ημέρα ,είτε Σάββατο είτε Κυριακή και περιλαμβάνει μια σακούλα με νερό, σαντουιτς , χυμό, παραδοσιακό γλυκό ,αυτοκόλλητο συμμετοχής ,αυτοκόλλητο Enduromania και ΜΑΣΚ ,μπρελόκ και το αναμνηστικό!

1€ από την κάθε συμμετοχή θα δοθεί στο ”Χαμόγελο του Παιδιού”.

Απαραίτητο είναι να ενημερωθούμε για το πια μέρα θα συμμετάσχει κάποιος.

Η εκκίνηση θα γίνεται ανα 1 λεπτό για κάθε αναβάτη ή παρέα.

Το αναμνηστικό θα το παραλάβει από το Σημείο Τερματισμού που θα βρίσκεται στο Σαλέ CASA DI CALO.

Η γραμματεία θα βρίσκεται στο Ξενοδοχείο του Μανάκου στον προάυλιο χώρο.

Η δήλωση συμμετοχής θα γίνει ηλεκτρονικά μέχρι την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 22:00.

Θα υπάρχει υποστήριξη από την ΚΤΜ Hellas όπως και στους αγώνες , ενώ δυναμικό παρόν θα δώσει και η INA TV Racing !

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης συμμετοχής δεν θα δοθεί η σακούλα με τα πράγματα και το αναμνηστικό.

Απαραίτητα

Εξοπλισμός εντούρο
Μπιντόνια για βενζίνη και για τις 2 ημέρες. Το πρατήριο απέχει 30χλμ από το χώρο.
Σκηνή καιsleepingbag για όσους διανυκτερεύσουν σε σκηνές και σεντόνια για όσους θα μείνουν στα σπιτάκια της κατασκήνωση.
Να γράψετε τα τηλέφωνα για πληροφορίες ή για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε.

Βασίλης Τσιάμης – 6948 521 874
Χρήστος Καραγγέλης – 6974 903469
Γιώργος Παπατζιμόπουλος – 6973 743 746
Διονύσης Κορκός – 6946 503 219

Φροντίστε να έχετε καλά συντηρημένα τα μηχανάκια σας και μερικά εργαλεία και μπουζί π.χ
Καλά είναι να έχετε καλά λάστιχα για τη βόλτα ώστε να έχει καλό κράτημα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Χάρη Χριστόπουλο για την φωτογραφία της αφίσας!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Μ.Ε. Σύλλογο Καστανιάς για την υποστήριξη.

Αν ξεχάσαμε κάτι θα το προσθέσουμε στην πορεία. Zητούμε συγνώμη για την πολυλογία. Για ότι απορία επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή στο email : info@enduromania.gr”> info@enduromania.gr ,

Ή από το http://www.facebook.com/enduromaniagr.

Πρόγραμμα Εντουρομάνια 2013

Παρασκευή:

Υποδοχή αναβατών στο σαλέ CasaDiCalo.

Σάββατο:

9:00 – 10:30 Ανοιχτή Γραμματεία στο Ξενοδοχείο Μανάκος

10:20 – 10:30 Ενημέρωση Αναβατών για τη διαδρομή.

10:40 Εκκίνηση

15:00 περίπου τερματισμός πρώτων αναβατών

15:00 – 18:00 ανοιχτή ΚΤΜ supertestγια προπόνηση και παράλληλα μουσική ,σουβλάκια κ.λ.π. στο Σαλέ.

18:00 – 19:00 Φαγοπότι και μουσική.

19:00 – 20:00 Προβολή βίντεο και σύντομο αφιέρωμα στον GioSala.

20:00 – 20:10 Μικρή κλήρωση δώρων.

20:10 και μετά πίστα ελεύθερη για όλους……

Κυριακή:

9:00 – 10:00 Ανοιχτή Γραμματεία στο Ξενοδοχείο Μανάκος

9:50 – 10:00 Ενημέρωση Αναβατών για τη διαδρομή.

10:10 Εκκίνηση .

14:00 περίπου τερματισμός πρώτων αναβατών.

15:00 Απονομή αναμνηστικών.

Με εκτίμηση

Η ομάδα της Enduromania και ο Μ.Α.Σ.Καλαμπάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.