5 βασικά λάθη στην επιλογή κρουαζιέρας

Η κρουαζιέρα είναι μια καταπληκτική επιλογή διακοπών για όλους σχεδόν.

0 216

Η κρουαζιέρα είναι μια καταπληκτική επιλογή διακοπών για όλους σχεδόν.

Η κρουαζιέρα είναι μια καταπληκτική επιλογή διακοπών για όλους σχεδόν. 

Αρκεί να θυμηθείτε να ακολουθήσετε αυτούς τους λίγους και απλούς κανόνες.

1. Δεν κάνετε την έρευνά σας.
Κάντε αυτό το λάθος και θα έχετε μπελάδες πριν ακόμα επιβιβαστείτε. Υπάρχουν θεωρητικά εκατοντάδες επιλογές όταν πρόκειται να διαλέξετε μία κρουαζιέρα σε ωκεανό ή σε ποταμό. Οικονομία ή πολυτέλεια; Οικογένεια ή ζευγάρια; Θα πρέπει να σκεφτείτε όλες τις παραμέτρους πριν να κλείσετε ώστε να μην καταλήξετε σε ένα πλοίο που δεν είναι κατάλληλο για εσάς. Κάντε κάποια έρευνα στο διαδίκτυο ή μιλήστε με κάποιον σύμβουλο κρουαζιέρας.

2.Διαλέγετε το λάθος δρομολόγιο.
Υπάρχουν θεωρητικά εκατοντάδες επιλογές όσον αφορά τις κρουαζιέρες.
Αν η ιδέα σας για τις διακοπές σας είναι να ξοδέψετε την ημέρα σας σε μία καρέκλα με ένα κοκτέιλ στο χέρι ή πηγαίνοντας πίσω σε μία παρθένα παραλία με λευκή άμμο, τότε μία κρουαζιέρα στον Καναδά ή στην Αλάσκα δεν θα ήταν καλή επιλογή για εσάς. Ρίξτε μία καλή ματιά στα δρομολόγια που προσφέρονται και σιγουρευτείτε ότι διαλέγετε μία κρουαζιέρα με λιμάνια που σας ενδιαφέρουν. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε και το μήκος. Αν δεν έχετε ξανακάνει κρουαζιέρα στο παρελθόν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με κάτι μικρό αντί να υποβάλετε τον εαυτό σας σε δύο ή τρεις εβδομάδες στο πλοίο όταν μπορεί να μην σας αρέσει.

3.Διαλέγετε το λάθος δωμάτιο.
Καταλαβαίνουμε ότι πολλά πράγματα έχουν να κάνουν με το κόστος- δεν θα μπορούσαμε όλοι να μείνουμε στην κορυφαία σουίτα αν τα χρήματα δεν ήταν το θέμα; Οι εσωτερικές καμπίνες είναι οι οικονομικότερες και αν πιστεύετε ότι θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του πλοίου ή εξερευνώντας τα λιμάνια τότε μπορεί να είναι μία καλή επιλογή. Παρόλα αυτά αν είστε επιρρεπής στην ναυτία ή αν χρειάζεστε φυσικό φως μπορεί να αξίζει να ξοδέψετε λίγα παραπάνω χρήματα στην θέα στον ωκεανό ή σε μία καμπίνα με μπαλκόνι. Επίσης οι καμπίνες στο πίσω ή στο μπροστά μέρος του πλοίου είναι φθηνότερες γιατί τείνουν να κινούνται περισσότερο με την κίνηση των κυμάτων. Για ακόμα μία φορά ο ταξιδιωτικός σας σύμβουλος θα έχει την καλύτερη συμβουλή όσον αφορά το ποια καμπίνα να διαλέξετε.
4.Δεν είστε ρεαλιστές με τον προϋπολογισμό σας.
Ένα από τα δυνατά χαρτιά της κρουαζιέρας είναι ότι αξίζει τα χρήματά της. Μόλις επιβιβαστείτε στο πλοίο , η διαμονή σας, η μεταφορά, τα γεύματα, η διασκέδαση και οι δραστηριότητες είναι όλα πληρωμένα. Αλλά δεν είναι οι διακοπές για να κακομαθαίνουμε λίγο τους εαυτούς μας; Κρατήστε μερικά χρήματα για τα ειδικά εστιατόρια , μερικά κοκτέιλ , μία εκδρομή στη ακτή ή μία θεραπεία σπα. Το αξίζετε.

5.Δεν έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση
Αυτό εφαρμόζεται σε κάθε είδος ταξιδιού. Αλλά σε μία κρουαζιέρα μπορεί να είστε σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο. Υπάρχει πάντα ένα ιατρικό κέντρο στο πλοίο αν και οι υπηρεσίες θα είναι σχετικά βασικές. Αν υπάρχει σοβαρή ιατρική ανάγκη και πρέπει να μεταφερθείτε εκτός του πλοίου σε κάποιο απομακρυσμένο λιμάνι και θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε ένα τεράστιο ποσό για αυτό. Φροντίστε να έχετε ασφάλεια από την στιγμή που θα κλείσετε μία κρουαζιέρα. Δεν κοστίζει τίποτα παραπάνω αλλά σας δίνει επιπλέον προστασία σε περίπτωση που χρειαστεί να ακυρώσετε ή να κάνετε αλλαγές.

Πηγή πληροφοριών: letscruise – krouazieres

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.