4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας – Μικροί μαθητές σε ρόλο πυροσβέστη

0 394

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Σχολείο μας – μετά από πρόσκλησή μας- κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας, αποτελούμενο από τρεις έμπειρους πυροσβέστες και ένα πυροσβεστικό όχημα.

Συγκεκριμένα η πυραγός κ. Κασσιανή Μπαρέκα, ο πυρονόμος κ. Δημήτριος Μισαρλής και ο αρχιπυροσβέστης κ. Ιωάννης Στεφανίδης ενημέρωσαν τους μαθητές μας για όλα όσα αφορούν το δύσκολο λειτούργημά τους και απάντησαν διεξοδικά στις κάθε είδους απορίες τους.

Τους έδειξαν την πυρίμαχη στολή τους και τα μέρη από τα οποία αποτελείται, καθώς και τον ατομικό εξοπλισμό που χρειάζονται για την πολύ σημαντική και επικίνδυνη εργασία τους.

Εξήγησαν στα παιδιά ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν επεμβαίνει μόνο σε περιπτώσεις κατάσβεσης πυρκαγιών αλλά συνδράμει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως πλημμύρες, τροχαία ατυχήματα και οτιδήποτε απειλεί την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών.

Μίλησαν στους μαθητές για τη σπουδαιότητα του τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 199 της Πυροσβεστικής, καθώς και για τον αριθμό 112 εκτάκτων  αναγκών.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γίνουν και να αισθανθούν σαν μικροί πυροσβέστες, αφού χρησιμοποίησαν την υδροφόρο μάνικα του οχήματος, συμμετέχοντας εικονικά στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας και ιδιαίτερα τον διοικητή-επιπυραγό κ. Παπαγεωργίου Βασίλειο για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την ενδιαφέρουσα παρουσίαση των στελεχών της.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δύσκολο και σημαντικό έργο τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.