3ος Διεθνής Αγώνας και το 23ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο

«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ο Διεθνής αγώνας αναδεικνύουν το μυθικό βουνό του Ολύμπου»

0 255

«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ο Διεθνής αγώνας αναδεικνύουν το μυθικό βουνό του Ολύμπου»

«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ο Διεθνής αγώνας αναδεικνύουν το μυθικό βουνό του Ολύμπου» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κ.Αγοραστός, για τους αγώνες ορειβατικού σκι που διεξάγονται το προσεχές Σαββατοκύριακο στον Όλυμπο. Οι αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.), τον Χ.Ο.Σ Ελασσόνας, τον Δήμο Ελασσόνας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας, την 8η ΕΜΑΚ και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για τον τρίτο διεθνή αγώνα που γίνεται στη Θεσσαλία και στον Όλυμπο, μαζί με το 23ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορειβατικού σκι. Παράλληλα έχουμε καταθέσει αίτηση στη διεθνή ομοσπονδία για να πάρουμε και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015. Είναι ένας μεγάλος αγώνας, που αναδεικνύει το μυθικό βουνό του Ολύμπου και ταυτόχρονα δίνει μια διαφορετική ώθηση στον αθλητισμό και μάλιστα του ορειβατικού σκι στην περιοχή μας. Πάνω από εκατό αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρίσκονται στο μυθικό βουνό το Σάββατο και την Κυριακή. Θέλω να σας πω, ότι σε συνεργασία με τον Δήμο, αλλά και με την ΠΕΔ κάνουμε μεγάλους αγώνες αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία, στην Π.Ε. Λάρισας, έχουμε ορειβατικό σκι στον Όλυμπο, «Run Greece» στη Λάρισα, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικείου Χάντμπολ εδώ στο γήπεδο της Νεάπολης. Η Θεσσαλία στηρίζει και στηρίζεται στον αθλητικό τουρισμό, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει μεγάλα αθλήματα στην περιοχή μας, δίνοντας οξυγόνο στους νέους ανθρώπους. Καλούμε όλους να έρθουν και να στηρίξουν αυτές τις διοργανώσεις, που δημιουργούν πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, στην τοπική οικονομία, στα νέα παιδιά, στο άθλημα, αλλά και στην προβολή της περιοχής μας. Συγχαρητήρια στο σύλλογο, ο οποίος είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση, στο μεγάλο πρωτάθλημα, συγχαρητήρια στους εθελοντές και σε όλους με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Η συνεργασία μας είναι δημιουργική και είναι συνεργασία ουσίας με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, των οποίων τα οφέλη διαχέονται σε όλη την κοινωνία».

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος ανέφερε τα εξής: «Καθιερώνεται πλέον ο αγώνας του ορειβατικού σκι στο παγκόσμιο μνημείο κληρονομιάς, στο μυθικό βουνό του Ολύμπου ως ένας από τους κορυφαίους αγώνες της πατρίδας μας και αυτό γίνεται, γιατί υπάρχει μια άριστη συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους φορείς. Όπως ανέφερε και ο περιφερειάρχης όταν υπάρχει άριστη συνεργασία και καλή διάθεση μπορούμε να πούμε πως πλέον καταφέρνουμε αποτελέσματα, και αυτό το δείχνουμε σε όλα τα επίπεδα».

Εκ μέρους της ΠΕΔ Θεσσαλίας ο δ/ντης, κ. Δημήτρης Τσούμας δήλωσε: «Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο γεγονός. Θέλω να δώσω σε όλους συγχαρητήρια και να ευχηθώ καλή επιτυχία στους διοργανωτές, στους αθλητές και σε όλους τους παράγοντες που θα συμμετάσχουν σε αυτήν την όμορφη διαδικασία και θέλω απλώς να συμπληρώσω σε όσα είπε προηγουμένως ο κ. περιφερειάρχης, ότι και η ΠΕΔ από την άλλη πλευρά έχει πάρει μια πάγια απόφαση να στηρίζει όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και σ τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας».

Εκ μέρους της 8ης ΕΜΑΚ ο διοικητής της κ. Ζήσης Μπρούζας δήλωσε: «Η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας στηρίζει και συμβάλλει στην ασφάλεια των αγώνων που θα γίνουν στον Όλυμπο την Κυριακή 30 Μαρτίου. Θα συμμετέχουμε με μια έμπειρη ομάδα που θα βοηθήσει στην ορειβατική ασφάλεια των συμμετεχόντων. Πάνω από όλα θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στους αγώνες με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων.»

Ο πρόεδρος του χιονοδρομικού ορειβατικού συλλόγου Ελασσόνας κ. Γιώργος Τριανταφύλλου δήλωσε: «Θέλω εξαρχής να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας, την Ελληνική Ομοσπονδία ορειβασίας – αναρρίχησης, το Επιμελητήριο Λάρισας, τους εθελοντές, τους χορηγούς, όλους όσους βοηθήσανε έμπρακτα, ειδικά φέτος για να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας, ο οποίος έχει μπει στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Θα είναι μια άρτια διοργάνωση, άλλωστε κάθε χρόνο αποκτούμε περισσότερη εμπειρία, θέλοντας να το κάνουμε ακόμα καλύτερο. Έχουμε ήδη στείλει την αίτηση για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2015 και περιμένουμε την έγκριση. Γίνονται πέντε αγώνες σε όλο τον κόσμο, διεκδικούμε έναν από αυτούς και ενδεικτικά σας αναφέρω ότι γίνονται στη Νορβηγία, στις ελβετικές και αυστριακές Άλπεις και διεκδικούμε έναν στον Όλυμπο. Καλώ όλο τον κόσμο να βρεθεί στις 29 και 30 Μαρτίου στον αγώνα. Να έρθουν να ζήσουν ένα διαφορετικό Σαββατοκύριακο και να βρεθούν στην πόλη της Ελασσόνας. Την Κυριακή το πρωί στις 7.00π.μ. θα αναχωρήσει δωρεάν λεωφορείο από τη Λάρισα για όποιον θέλει για την εκκίνηση του αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για την Ελασσόνα στις 7.45 π.μ. από την κεντρική πλατεία, όπου θα υπάρχει και εκεί δωρεάν λεωφορείο για να έρθει το κοινό να παρακολουθήσει τον αγώνα. Σε όλο αυτό μεγάλη βοήθεια μας έδωσε ο στρατός, το κέντρο του ΚΕΟΑΧ, τους οποίους και ευχαριστούμε και καλώ όλο τον κόσμο να το ζήσει από κοντά γιατί πραγματικά αξίζει.»
Τέλος ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβατικής Αναρρίχησης, κ. Βασίλης Βουτσελάς έδωσε πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αγώνων και επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός για την περιοχή, ευχαριστώντας παράλληλα για την όλη προσπάθεια τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον δήμαρχο Ελασσόνας και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρη Γεωργούλη.

Η τοποθεσία διεξαγωγής των αγώνων είναι οι Βρυσοπούλες Ολύμπου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί μεταξύ των κορυφών του Αγίου Αντωνίου, του Σκολιού και του Χριστάκη. Οι αθλητές θα μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν μεταξύ δύο διαδρομών, υψομετρικής διαφοράς 2900μ. και 1900μ. Οι αγώνες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των αγώνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι (I.S.M.F). Οι συγκεκριμένοι διεθνείς αγώνες αποτελούν ένα κρίσιμο τεστ στην προσπάθεια που γίνεται για την διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2015, για το οποίο έχει κατατεθεί υποψηφιότητα.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κα. Μαρία Μαμάρα και ο κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Θανάσης Παιδής, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιάννης Νάνος, ο δημοτικός σύμβουλος Τεμπών, κ. Μιχάλης Αβέλλας και ο κ. Λάζαρος Μποτέλης, εκ μέρους της Ομάδας Χαρακτών του αγώνα.

Το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 28 Μαρτίου
Πληροφορίες
Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας – Αίθουσα “Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη”, 18:00 – 21:00

Σάββατο 29 Μαρτίου
Εγγραφές Αθλητών, Έλεγχος Υλικών (πέδιλα-μπότες) & Παράδοση Αριθμών
Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας – Αίθουσα “Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη”, 10:00 – 15:30

Προβολή Ταινίας
«Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» 15:30-16:30
Ενημέρωση για τον Αγώνα
Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας – Αίθουσα “Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη”, 16:30 – 17:30
Τελετή Έναρξης
Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας – Αίθουσα “Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη”, 18:00 – 18:30
Γεύμα αθλητών 19:00

Κυριακή 30 Μαρτίου
Εκκίνηση αγώνα
Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ), Βρυσοπούλες Σπαρμού, 09:30
Απονομές Νικητών & Τελετή Λήξης
Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας – Αίθουσα “Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη”, 18:00 – 19:00

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.