3ο Δημοτικό σχολείο Καλαμπάκας – Έπαινος συμμετοχής στο Διεθνή διαγωνισμό ποίησης Haïku 2022-2023

0 3.608

Ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (A.P.L.F.- D.U.) σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης απέστειλαν στους μαθητές της Ε’ τάξης, τμήμα γαλλικών, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας Συγχαρητήρια Επιστολή συνοδευόμενη με ατομικό Έπαινο Συμμετοχής στο Διεθνή Διαγωνισμό συγγραφής ποιήματος σε μορφή Haïku, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Διεθνή Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (CEO/FIPF) και υλοποιείται στην Ελλάδα από τους παραπάνω φορείς.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές γαλλικής γλώσσας διεθνώς, με σκοπό να ενισχύσει μέσα από την ποίηση, την συνεργασία και την δημιουργικότητα των μαθητών ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία εφαρμογής στην πράξη των γνώσεών τους στη γαλλική γλώσσα, ακολουθώντας διαφορετικές διαθεματικές μεθόδους από εκείνες της παραδοσιακής διδασκαλίας. Στον φετινό διαγωνισμό δεν υπήρχε συγκεκριμένο θέμα έπρεπε όμως δημιουργικά και καλλιτεχνικά ένα τουλάχιστον στοιχείο της φύσης να εισαχθεί στις 17 συνολικά συλλαβές που απαιτούνται σε αυτή την μορφή ιαπωνικής ποίησης [5,7,5 συλλαβές αντίστοιχα σε κάθε στίχο από τους τρεις συνολικά του ποιήματος.

Η επιτροπή αξιολόγησε τη δουλειά πάνω στη γλώσσα, την τήρηση των οδηγιών, την πιστότητα στο προτεινόμενο θέμα και συνεκτίμησε τον πρωτότυπο χαρακτήρα του έργου, την αισθητική, συναισθηματική και ευρηματική πλευρά.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, συγχαίρουμε από καρδιάς τους μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας:

Αδάμο Αλέξανδρο
Γετερίδη Ιορδάνη
Κατσιρέα Δάφνη
Λαγόπουλο Σταμάτιο
Μάνη Γεώργιο
Μπαντέκα Ελένη
Παπάντο Αντώνιο
Παπάντου Βασιλική
Παπαπούλιου Αικατερίνη
Σακελλαρίδη Κωνσταντίνα
Σακοπέντα Απόστολο
Σταμούλη Ευάγγελο
Τσουρβάκα Ηρακλή
Χουχουρέλου Αικατερίνη

καθώς με τη συμμετοχή τους στο Διεθνή διαγωνισμό ποίησης Haïku στα γαλλικά, προέβαλαν τη σχολική μονάδα και εκπαιδευτική κοινότητα που ανήκουν, τις οικογένειές τους καθώς και τον όμορφο τόπο καταγωγής-διαμονής τους, την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή των διεθνώς γνωστών Μετεώρων του νομού Τρικάλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr