2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας – Γενική Συνέλευση των κηδεμόνων για την θέρμανση

Η οικονομική κρίση που διανύουμε έχει επηρεάσει και ως γνωστών την εκπαίδευση. Πέρα από τα βιβλία που ήταν το νο 1 πρόβλημα μέχρι κάποια στιγμή, τελικά πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού πλέον ρόλο παίζει η υγεία των μαθητών αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έφεραν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επιφάνεια.

0 374

Η οικονομική κρίση που διανύουμε έχει επηρεάσει και ως γνωστών την εκπαίδευση. Πέρα από τα βιβλία που ήταν το νο 1 πρόβλημα μέχρι κάποια στιγμή, τελικά πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού πλέον ρόλο παίζει η υγεία των μαθητών αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έφεραν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επιφάνεια. Η οικονομική κρίση που διανύουμε έχει επηρεάσει και ως γνωστών την εκπαίδευση. Πέρα από τα βιβλία που ήταν το νο 1 πρόβλημα μέχρι πρόσφατα, τελικά πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού πλέον ρόλο παίζει η υγεία των μαθητών μιας και οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έφεραν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επιφάνεια.

Αυτό της θέρμανσης που χρειάζονται κάποιες χιλιάδες ευρώ για να ζεσταίνονται οι αίθουσες και να μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα από τα Σχολεία που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα καθώς οι μεγάλες απαιτήσεις του κτηρίου και κυρίως τα λίγα κονδύλια που δίνονται από το κράτος δεν επαρκούν για την πλήρη θέρμανση των αιθουσών.

Στην πρωτοβουλία για εξεύρεσης λύσης από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων συζητήθηκε το πρόβλημα με ανάλογες τοποθετήσεις.

Τον λόγο πήρε ο κ. Πρεβέντης Κώστας και έδωσε στοιχεία περασμένων ετών που διδόταν για την θέρμανση επισημαίνοντας την μεγάλη διαφορά μέχρι σήμερα. Επίσης σύμφωνα με λεγόμενα του Διευθυντή το υπάρχον πετρέλαιο επαρκεί για δυο εβδομάδες μόνο.

Τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος των Σχολικών επιτροπών κ. Θοδωρής Αλέκος ο οποίος επισήμανε το μεγάλο πρόβλημα και την μικρή διάθεση κονδυλίων που δίδεται από το κράτος. Από πλευράς Δήμου, τόνισε, θα γίνουν προσπάθειες να μην μείνει κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο – θέρμανση, αλλά τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Επίσης θα εξεταστούν κάποια κονδύλια που δίδονται σε σχολικές μονάδες.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις της προέδρου του Συλλόγου κας Άννα Γκαντέλα, μελών του Δ.Σ καθώς και γονέων.

2o dimotiko IMG 0611

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.