Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

0 712

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται από σήμερα το πρωί στην Καλαμπάκα, στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου  Καλαμπάκας έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές προληπτικές εξετάσεις σε μαθητές δημοτικών σχολείων αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία.

Η πρωτοβουλία αυτή της Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που έχει στόχο την προαγωγή και τη διασφάλιση της υγείας παιδιών και των ενηλίκων ατόμων μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Γιατροί αρκετών ειδικοτήτων (παθολόγοι – παιδίατροι – οδοντίατροι  – οφθαλμίατροι – ωρυλά ) θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους παρέχοντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε πλήρως εξοπλισμένα κινητά ιατρεία και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μετεώρων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων.

Σήμερα τους επισκέφτηκαν αρχικά οι μαθητές του Δημ. Σχολείο Οξύνειας καθώς και η ΣΤ Τάξη του 2ο Δημ. Σχολείο Καλαμπάκας και αύριο θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.