- πέρασαν περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες
- πραγματοποιήθηκαν 4 σεμινάρια για την τρούφα
- συμμετείχαν περίπου 200 εθελοντές
- οι χορηγοί της Γιορτής ήταν 61
- μαγείρεψαν για τους επισκέπτες πάνω από 50 chef
- έφτιαξαν 13(!) διαφορετικά είδη φαγητών με τρούφες και μανιτάρια
- μοιράστηκαν πάνω από 20.000 μερίδες
- μοιράστηκαν πάνω από 8.000 ψωμάκια με άλειμμα τρούφας
- μοιράστηκαν περίπου 5.000 μανιταρόπιτες
- μοιράστηκαν περίπου 10.000 φρούτα
- μοιράστηκαν περίπου 17.000 γλυκά τεσσάρων ειδών με τρούφα και μανιτάρια
- καταναλώθηκαν περίπου 5.000 σόδες και αναψυκτικά
- καταναλώθηκαν περίπου 4.000 νερά
- καταναλώθηκαν περίπου 200 φιάλες κρασί
- καταναλώθηκαν περίπου 100 φιάλες τσίπουρο
Είσοδος
Είσοδος
Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης.
Ένας κωδικός πρόσβασης θα σας αποσταλεί με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία της 2ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας, που έγινε στην Καλαμπάκα από 10 έως 13 Οκτωβρίου 2024. Πρωτοφανής προσέλευση κόσμου, χιλιάδες μερίδες φαγητού και γλυκών, φτιαγμένων από δεκάδες chef, σεμινάρια για την τρούφα, εκδηλώσεις για παιδιά, μουσικά συγκροτήματα, παραδοσιακοί χοροί, αλλά και βραβεύσεις επιφανών προσωπικοτήτων της γαστρονομίας, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της Γιορτής, που δεν έχει προηγούμενο στην περιοχή.
Η Γιορτή διοργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σε συνεργασία με τον Δήμο Μετεώρων, ενώ είχε και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και πλήθους χορηγών και εθελοντών, χωρίς την υποστήριξη των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίησή της.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας, ήταν ο γνωστός κορυφαίος chef, κ. Λευτέρης Λαζάρου.
Να σημειώσουμε ότι τα πάντα ήταν ΔΩΡΕΑΝ για τους επισκέπτες.
Ας δούμε όμως ορισμένους αριθμούς που δείχνουν το μέγεθος της προσπάθειας, αλλά και της επιτυχίας. Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου λοιπόν:
Και του χρόνου!
Προηγούμενη Δημοσίευση
Επόμενη Δημοσίευση
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
- Σχόλια
- Σχόλια Facebook