Κώστας Πρεβέντης: Το θέατρο του παραλογισμού

0 846

Οι μπάτλερ, τα γκαρσόνια και οι θυρωροί ορθώνουν έναν φαντασιόπληκτο και άκρως εμμονικό πολιτικό  λόγο- κιτρινισμό ,την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής του παραλογισμού- ο Δήμαρχος-  επιλέγει τη σιωπή.

Αγαπητοί συνδημότες,

Σήμερα- χθες, επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά οι ικανότητες του Δημάρχου και των συνεργατών του.

Λόγια,λόγια,λόγια, ψέμματα , ψέμματα ,ψέμματα!!! Η γνωστή τακτική του πες,πες,πες,κάτι θα μείνει στο τέλος!!!

Οι άνθρωποι εναλλάσσονται με «βάρδιες», ό ένας παίρνει την σκυτάλη από τον άλλο,για να συνεχίσει  το σήριαλ των παραμυθιών!!!

Πάλι ψέμματα,πάλι παραπληροφόρηση,πάλι διαστρέβλωση.  Δεν καταλαβαίνουν πως κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους.

Αγαπητοί συνδημότες ,

Τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός …απλά ο Δήμαρχος αρμενίζει στραβά και δυστυχώς βυθίζει καθημερινά το Δήμο μας στο τέλμα  και την στασιμότητα.

Ο απύθμενος λαϊκισμός του βρήκε δημόσιο βήμα μέσω των συνεργατών του ,αναδεικνύοντάς τον σε έναν κουρασμένο κομπάρσο ,που επιλέγει τα μετόπισθεν -αφού μπροστά πάνε οι γκαουλάιτερς- για να παίξει παιχνίδια με τις αντοχές της νοημοσύνης των δημοτών του δήμου μας.

Αφού είδαν και αποείδαν πως δεν απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες για μια εκ των υστέρων συμπόρευση,πέρασαν στην αντεπίθεση με εικονικά κατ΄ουσίαν ρητορικά ερωτήματα.

Σου έταξε τίποτα ο Δήμαρχος;

Τους απαντώ λοιπόν:

Κατ’ αρχάς αφού πρώτα  ξεκαθαρίσω άπαξ δια παντός και όσο πιο ανάγλυφα γίνεται πως η διαφωνία μας καμία σχέση δεν έχει με τις «καρέκλες», θα συνεχίσω λέγοντας:

Αγαπητοί μου ,

ΝΑΙ, μου έταξε-δεσμεύτηκε πως θα συμπορευτούμε με ειλικρίνεια, εντιμότητα, αλληλοσεβασμό και ανιδιοτέλεια! Με ευθύτητα πάνω στην οποία θα οικοδομήσουμε πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

ΝΑΙ, μου έταξε πως θα υπηρετήσουμε κοινές αρχές, αξίες και οράματα!

ΝΑΙ, μου έταξε πως θα κλείσουμε τα αυτιά  μας σε φατρίες σε κακόβουλες παρεμβάσεις και σε κάθε μορφής παρασκηνιακές παρεμβολές!

ΝΑΙ ,μου έταξε πως θα δώσουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων μας ,για το καλό αυτού του τόπου!

Εξ όλων αυτών μπορώ να πω αβίαστα,πως δεν αποχώρησα εγώ από αυτόν τον συνδυασμό. Αυτός  με την στάση  και την συμπεριφορά του αποχωρήσε.

Αν με ρωτήσετε πώς; Θα σας απαντήσω:

Γιατί έγινε έρμαιο φατριών και υποχείριο ομάδων.

Γιατί λειτούργησε  ,μετά την εκλογή του, ως σκιά του εαυτού του, ως ένας απόλυτα χειραγωγημένος δήμαρχος που διέγραψε με « έναν νόμο»,όχι όλα τα μνημόνια, αλλά όλες του τις δεσμεύσεις.

Γιατί μετεκλογικά έδειξε να έχει διαφορετικη αντίληψη για το « πολιτικό φέρεσθαι»,απ’ότι πριν από αυτές

Γιατί προέταξε ως νέες βασικές αξίες τη λήθη, τον μηδενισμό ,την απαξίωση  και την αλαζονία

Γιατί τέλος, βαπτίσε την ανυπαρξία, ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ!!!!!

Σεις το είπατε κύριε Δήμαρχε,δηλαδή ο άμεσος συνεργάτης σας,νομίζω το ίδιο είναι. Απλά όταν ρωτήθηκε σε ποιά έργα κοσμογονικά αναφέρεται μίλησε για μια παράγκα που ονομάσθηκε «ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ!!!», και για κάποιους κάδους απορριμμάτων !!!!!!

Κάτω λοιπόν από αυτές τις συνθήκες πώς θα μπορούσα να συμμετέχω σε μια κοινή προσπάθεια;

Αγαπητοί συνδημότες,

Οι μάσκες έπεσαν! Επιτέλους ας καταλάβει ο κ. Δήμαρχος πως η Δημοτική Αρχή των εννέα δημοτικών συμβούλων του έχει πλέον μετεξελιχθεί σε μια θλιβερή σύναξη μιας « μικρής παρεούλας» η οποία χωρίς γνώσεις έχει επιλέξει μια μίζερη διαχείριση ,μέσα από ένα καθημερινό θέατρο πολιτικού παραλογισμού

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο οι κάθε λογής τοξικές αντιλήψεις να προβάλλονται ως «ΑΡΕΤΕΣ»!!!!

Θα ήθελα να κλείσω με τη ρήση του μεγάλου Έλληνα Ιστορικού Θουκυδίδη η οποία στο πρόσωπό τους βρίσκει μεγάλη απήχηση: « Ακροατές των έργων  και θεατές των λόγων!»

 

Σας ευχαριστώ θερμά,

σεμνά και ταπεινά

ΚΩΣΤΑΣ  ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr